Nadbiskup Kutleša žestoko kritizirao prijetvornost Hrvata: Uglađeni smo na van, a iznutra agresivni i grubi

Nadbiskup Kutleša žestoko kritizirao prijetvornost Hrvata: Uglađeni smo na van, a iznutra agresivni i grubi

Novoimenovani Splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša je na prvoj misi na toj dužnosti kritizirao ponašanje u hrvatskom narodu rekavši kako se postupa suprotno od onoga čime se dičimo – da poštujemo obitelj i Boga.

“Mi, Hrvati, se toliko puta dičimo da poštujemo obitelj, svoj dom, Boga, a ponašamo se sasvim suprotno od toga. Uglađeni smo na van, a iznutra agresivni i grubi. Zar ne bismo u svojoj obitelji trebali pokazivati najblaže i najbolje lice, a ne nasilno i grubo? A prema onima koje ne poznajemo smo ljubazni,” rekao je mons. Kutleša u utorak navečer predvodeći misno slavlje u Solinu na blagdan Male Gospe, javlja Jutarnji list.

Prilikom propovijedi je mons. Kutleša je upitao – Koliko dijalogiziramo u obitelji, te koliko smo koncentrirani samo na sebe ili želimo čuti i vidjeti drugoga?

Dosadašnji biskup Porečki i Pulski biskup Dražen Kutleša imenovan je nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije 11. srpnja ove godine i bit će nasljednik nadbiskupa Barišića po njegovu odlasku u mirovinu kad napuni kanonsku dob od 75 godina.

Na slici: Biskup Kutleša se rukuje s premijerom Plenkovićem

Foto: Denis Cerić/Hina

Facebook Comments