Dubrovačka trpeza, gastronomska festa koja se već 15 godina organizira na Stradunu, ni ove godine nije razočarala stotine domaćih i stranih gurmana.
Najduži stol u Dalmaciji koji se prostore preko cijelog Straduna središnji je dio Good Food Festivala, a ove godine njime je započeta proslava Godine UNESCO-ve svjetske baštine u Dubrovniku.
Svoje najbolje delicije na Stradunu su ponudili dubrovački ugostitelji, hotelijeri, vinari i OPG-ovi, a sve je ‘pometeno‘ u nekakvih petanestak minuta, piše Dubrovački vjesnik.
Bonovi za hranu stajali su 8 eura te 4 eura za vino, a cjelokupni prihod s Dubrovačke trpeze kao i do sada namijenjen je u humanitarne svrhe, ove godine Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina.
Uz Grad Dubrovnik i gradsku turističku zajednicu, organizirali su je Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
Foto: Hina