Najutjecajniji nogometni analitičar u Srbiji: Zlatko Dalić je nogometni mudrac. Hrvati njeguju obiteljske vrijednosti, a Brazilci farbaju kosu

Najutjecajniji nogometni analitičar u Srbiji: Zlatko Dalić je nogometni mudrac. Hrvati njeguju obiteljske vrijednosti, a Brazilci farbaju kosu

Rade Bogdanović, stručni savjetnik “RTS-a” koji analizira utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, na zanimljiv je način analizirao četvrtfinalne utakmice Hrvatska – Brazil i Argentina – Nizozemska. Bio je oduševljen igrom hrvatske reprezentacije , a posebno je naglasio mudro vođenje izbornika Zlatka Dalića.

“Mislim da je Zlatko Dalić moja generacija. On je jedan nogometni mudrac koji je pokazao nogometnoj Europi kako se vodi utakmica u ovoj fazi i na ovoj razini. Selektor je možda podcijenjen u medijima, ali pokazao je kako se igra protiv pod znacima navoda veliki”, rekao je Bogdanović dodajući da je Brazil igrao s igračem manje s obzirom da se su sastav vratio Neymar kojeg očito ne cijeni. Smatra da nije dio ekipe i da zapravo koči igru brazilske reprezentacije.

“Ne znam kakva je Stefanova (novinar RTS-a) statistika, ali moja je jača. Osam izgubljenih lopti u prvom poluvremenu za Neymara i imao je četiri padanja . Brazil je imao hendikep jer se oporavio Neymar. Brazilci su imali peh što se on oporavio. Zašto? Zato što usporava igru i zato što je u centru i sve ovisi o njemu”, naglasio je Bogdanović.

Još jednom je pokazao kolike simpatije gaji prema strategu “vatrenih” – Zlatku Daliću.

-Hrvati su stali iza lopte, četvorica u bloku, trener je napravio taktičku promjenu, stavio Pašalića u pomoć Sosi, prebacio težište kroz sredinu, zatvorio ih je do te mjere. Imali su (Brazilci) posjed, poluprilike, ali mogu samo čestitati Hrvatskoj. Voditi reprezentaciju od 3,5 milijuna stanovnika i pobijediti Brazil golem je uspjeh. Promjene koje je napravio, Oršić je doveden iz Južne Koreje. Četiri godine se kalio u Južnoj Koreji. Malo je divlji, brz. – rekao je Rade Bogdanović.

“Mislim da Brazil putuje kući zato što je na Svjetsko prvenstvo došao bez bekova. Imali su pogrešan model. Brazil je imao “savršeni” model sve dok nije naletio na ozbiljnu ekipu. Hrvatska je bila ozbiljna protivnik koji zna što hoće. Ma Brazil je izgubio zato što je na hrvatskom autobusu pisalo obitelj, a brazilski nogometaši su dva dana prije utakmice farbali kosu. Pogledajte na što sliče”, bio je slikovit Rade Bogdanović.

Imao je što reći i o utakmici između Nizozemske i Argentine.

“Nije mi se čak ni sviđala. Totalno nezanimljivo. Na ovoj razini, tako glupo izvoditi penal (Dumfries). Drugi gol Nizozemske, taj gol ne možeš zabiti ni ispred škole. Meni je “glavni dojam” ove utakmice kada je komentator Aca Stojanović rekao da je nizozemski trener uveo dva tornja , naglasio je Rade Bogdanović.