Nakon duge i teške bolesti: Preminuo utemeljitelj gospićkog HDZ-a i dugogodišnji gradonačelnik

Nakon duge i teške bolesti: Preminuo utemeljitelj gospićkog HDZ-a i dugogodišnji gradonačelnik

U 59. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića u više mandata  i župan Ličko-senjske županije.

Milan Kolić rođen 25. ožujka 1964.godine u Gospiću. Osnovnu i srednju školu završio u Gospiću, a stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Uoči agresije na Hrvatsku Kole, kako su ga uvijek zvali, među prvima se uključio u redove policije na gospićkom područjui i prošao je gotovo sva lička ratišta. Od 1992. do 1997.godine bio je pripadnik 9. gardijske brigade  «Vukovi « gdje je obavljao dužnosti pomoćnika zapovjednika brigade za PD-a. Odlikovan je sa više vojnih odličja, javlja Novi list.

Kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice 1997., 2001., 2005. i 2009. godine na lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Grada Gospića, a 2013. za župana Ličko-senjske županije. Bio je oženjen i otac troje djece. Kole je obožavao sport i sudjelovao na brojnim natjecanjima kao nogometaš i igrač na balote.

Župan Ernest Petry (HDZ) je u svoje ime i u ime svih djelatnika Ličko- senjske županije rekao da svi osjećaju tugu jer su smrću Milana Kolića izgubili dobrog prijatelja, koji je kroz svoje dugogodišnje političko djelovanje ostavio dubok trag u svojoj sredini.

“Kao jedan od utemeljitelja HDZ ostat će nam u neizbrisivom i trajnom sjećanju, jer se još u veljači 1990. godine uključio u stvaranje nezavisne Republike Hrvatske, te se nesebično davao za boljitak građana grada Gospića i Ličko- senjske županije, ali će nam nedostajati i kao dobar čovjek koji se u mnogobrojnim životnim situacijama iskazao kao pravi prijatelj”, rekao je Petry.

Na slici: Bivši premijer Tihomir Orešković i Milan Kolić

Foto: Hina