Nakon jučerašnjeg debakla Mate Rimac dijeli nekakav crtić koji vrijeđa zdrav razum. Zašto ga Plenković ne upita kako troši 180 milijun eura javnog novca

Nakon jučerašnjeg debakla Mate Rimac dijeli nekakav crtić koji vrijeđa zdrav razum. Zašto ga Plenković ne upita kako troši 180 milijun eura javnog novca

Dan nakon što je predstavio uslugu robotaksija, nazvanu Verne, poduzetnik Mate Rimac objavio je i kratki film koji objašnjava način rada usluge.

Kratki animirani film pokazuje kako će Verne funkcionirati, a u filmu se pojavljuju vizure Zagreba, za glazbu zadužena Zagrebačka filharmonija, dok je glas posudio naš popularni glumac Goran Višnjić. “Zabavna ilustracija kako će Verne funkcionirati”, napisao je Rimac iznad videa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Bujanec proziva Plenkovića zbog Mate Rimca: U bezvezni autić na baterije uložili ste 180 milijuna eura javnog novca

Umjesto da odgovorio na pitanje zašto njegov pompozno najavljivani robotaxi ne vozi i gdje troši 180 milijuna eura koje je dobio od Plenkovićeve Vlade, Mate Rimac zabavlja javnost dijeljenjem crtića. Sada se postavlja pitanje kada će Plenković postaviti pitanje Mati Rimcu kako troši javni novac i kada će konačno nešto isporučiti. Ovakvi crtiću vrijeđaju zdrav razum svakog hrvatskog građanina koji ne vjeruje u bajke koje već godinama priča Mate Rimca.

Podsjetimo, jučer je u Svetoj Nedelji Rimac predstavio robotaksije, odnosno cijelu uslugu koja će se zvati Verne

Na predstavljanju robotaksija, Mate Rimac je pokušao pozvati vozilo preko aplikacije, ali se ono nije pojavilo zbog tehničkog problema.

Rimac je najavio da će njegov tim istražiti uzrok, a potom nastavio govoriti o karakteristikama robotaksija. Počeo j eponovno fantazirati o velikom uspjehu kojeg još nitko nije vidio.

Fijasko Mate Rimca komentirao je i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel. Smatra da je riječ o nedopustivoj improvizaciji i napominje da bi Mate Rimac morao staviti “ključ u bravu” da mu se ovako nešto dogodilo u SAD-u.

“U Americi da je predstavio robotaksi koji se prilikom predstavljanja ne odaziva, više ne bi trebao ništa predstavljati niti proizvoditi. Nitko mu nikada ne bi sjeo u takav nesiguran taksi.

Ima sreće što se u Hrvatskoj sve brzo zaboravlja”, istaknuo je Igor Peternel. Zanimljivo će biti vidjeti kako će na ovaj fijasko reagirati hrvatska Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem koji je danas ipak bio nezadovoljan. Rimac nije pokazao ništa, a Vlada mu je dala čak 179 milijuna eura.

Foto: Hina