NAKON PRVOG NASTUPA: Hrvatska televizija se ekspresno ogradila od popularnog komentatora Joška Jeličića

NAKON PRVOG NASTUPA: Hrvatska televizija se ekspresno ogradila od popularnog komentatora Joška Jeličića

Stručni komentari Joška Jeličića izazvali su burne reakcije u javnosti. Čak se i hrvatska televizija ogradila od svog komentatora.

Ističemo kako stavovi koje je Joško Jeličić iznio u našoj uvodnoj emisiji posvećenoj Europskom prvenstvu u nogometu nipošto nisu stavovi HRT-a – rekli su iz HRT-ovih Komunikacija nakon što ih je Jutarnji list upitao što na HRT-u misle o njegovim izjavama.

– Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji. Hoćemo li slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, dakle ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri, rekao je Jeličić i nasmijao sve u studiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Velimir Bujanec upravo objavio važnu vijest o svojoj emisiji: Idem u Njemačku bodriti Vatrene

Joško Jeličić je u prvoj emisiji EURO 2024 dao zanimljivo tumačenje kroničnih problema u nogometnoj reprezentaciji Srbije, koja će na ovom Euru igrati u skupini s Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Prvi dvoboj naši istočni susjedi igraju u nedjelju 16. lipnja s jednim od favorita Eura Engleskom.

– Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju, jer neće biti dosadno, pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledalo smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije, smatra Joško Jeličić.

Na snimci se vidi kako je Stojković gotovo pa izvan sebe zbog Samardžićevog gubitka lopte, a može se čuti i njegova glasna reakcija. “J**m ti majku! Neee!”, vikao je bijesni izbornik srpske reprezentacije, koji zajedno sa svojom momčadi živi pod pritiskom uoči početka Eura.

Foto: Hina