Nakon ultimatuma oglasio se i Novak Đoković: Diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće

Nakon ultimatuma oglasio se i Novak Đoković: Diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće

Puno se prašine podiglo među tenisačima i tenisačicama nakon što je australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio da se svi koji žele igrati na Australian Openu moraju biti potpuno cijepljeni protiv Covida-19.

‘Ne, nemam neku posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele doći u Australiju, pa i za njega. Morat će se cijepiti dvjema dozama’, kazao je australski ministar.

Dakle, Đoković i drugi dobili su jasan ultimatum. No, činjenica jest kako Đoković ima priliku ispisati povijest i osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov, a hoće li doći u Melbourne nitko ne zna. Pa ni on sam, javlja Tportal.

‘Pratim situaciju, a konačnu odluku donijet ću početkom studenoga. Strašno je to što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati na što smo spali, na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji rade pritisak na sve ljude’, poručio je Đoković.

Tome treba dodati kako zasad cijepljenje nigdje nije obavezno (zasad je na razini preporuke, op.a.), ali Australija očito želi postaviti svoja pravila. Problem je također što se teniske krovne organizacije kao što su ITF, ATP i WTA nisu oglasile kako bi zaštitile tenisače i tenisačice.

Također se postavlja pitanje u kojem će smjeru ovo otići ako primjerice turnir u Melbourneu otkaže nekoliko najboljih svjetskih tenisača i tenisačica uključujući Novaka Đokovića.

Foto: Hina