Napadnute Maja Sever i sutkinja: Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel

Napadnute Maja Sever i sutkinja: Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel

Je li otok Tijat država u državi, pitanje je koje se nameće već od trenutka kad je restoran Spirito unatoč brojnim kršenjima hrvatskih zakona i dalje neometano radio. Nakon današnjeg incidenta koji se dogodio na otoku, takvo pitanje dobiva prilično jasan odgovor. 

Novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković, išle su vidjeti je li restoran radi, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata. Podsjetimo, jutros smo objavili snimku koja je nastala sinoć i u kojoj se jasno vidi da je restoran dupkom pun, javlja Morski.hr.

Tonči Alfirević s otoka Prvića svjedoči nam da je dvije žene napao vlasnik restorana.

– Došao došao je do njihovog broda, ušao im u brod odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga. Pozvale su policiju, koja je došla na uviđaj i napravila zapisnik – pojašnjava nam.

Sever: “Može li mi policija garantirati da ovaj čovjek neće u ulicu u koju ja idem?”

– Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjet je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira.  Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku – pojašnjava nam kolegica Maja Sever, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu:

– Pitala sam policajce: “Možete li garantirati da ovaj čovjek neće ulicu u koju ja idem” – kazuje Sever kojoj je na javnoj površini i pomorskom dobru danas uskraćeno pravo kretanja od strane najobičnijeg civila koji na to nema nikakvo pravo! Poslala nam je i jedinu fotografiju koja joj je preostala u mobitelu, dok su joj druge, očito ilegalno, jednostavno izbrisane.

– Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan – kazuje nam Maja Sever.

Jeziva je činjenica da su napadnute dvije žene i to novinarka i sutkinja, na javnoj površini i pomorskom dobru, o čemu će svakako ovih dana biti riječi jer ćemo se osobno pobrinuti da dođe do ušiju najviših institucija!

Foto: Hina