Napreduje brže od Stevea Jobsa: Mlada HDZ-ovka Ena Ercegovac penje se prema vrhu zagrebačke Gradske plinare

Napreduje brže od Stevea Jobsa: Mlada HDZ-ovka Ena Ercegovac penje se prema vrhu zagrebačke Gradske plinare

Pa tako kako ona napreduje kod nas nije napredovao ni Steve Jobs. Ljudi koji godinama vrijedno rade i imaju iskustvo su frustrirani.  Prilično rezignirano nam opisuje sugovornik iz zagrebačke gradske tvrtke Gradska plinara – Opskrba.

Sredinom siječnja je zaposlenica plinare Ena Ercegovac (25) postala voditeljica Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje. Voditelji službe su funkcije koje se nalaze u hijerarhiji odmah ispod članova uprave tvrtke, pišu 24sata.

Radno mjesto na koje je zaposlena uopće nije postojalo u tvrtki do prosinca. A svi voditelji službi morali su imati, umjesto današnjih tri godine, pet godina iskustva.

Odletio je i direktor koji se protivio takvoj sistematizaciji te smanjenju godina iskustva kako bi Ercegovac mogla biti promaknuta. Na novom radnome mjestu ova mlada HDZ-ovka imat će osnovnu plaću od oko 15.000 kuna bruto (oko 9700 kuna neto), ali na to idu još dodaci.

Sve je počelo u proljeće 2017. godine. Ercegovac je tad bila, ali je i sad bliska suradnica predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, koji je u međuvremenu napredovao te je danas i glavni državni inspektor.

Mikulić je 2017. bio predsjednik Gradske skupštine i raspisao je natječaj dva mjeseca prije izbora. Želio je zaposliti osobu koja će mu pomagati u radu s medijima. Ercegovac mu je već neformalno pomagala u tom poslu, a kad su 24sata otkrila da je natječaj rezerviran za Enu, od svega se odustalo.

Foto: Facebook