Orešković i Puljak odgovorile neobuzdanom Milanoviću: Zašto je toliko nervozan, što skriva?

Orešković i Puljak odgovorile neobuzdanom Milanoviću: Zašto je toliko nervozan, što skriva?

Saborske zastupnice Dalija Orešković (SSIP) i Marijana Puljak (Pametno) odgovorile su predsjedniku Republike koji ih je nazvao samodopadnim narikačama te Thelmom i Louise.

“Ako pričamo o terminu ometačice, napomenut ću da je prije 4 dana predsjednik Zoran Milanović na pitanje medija trebaju li ministri koji su uvučeni u aferu i dolazili u “klub” podnijeti ostavku, prvi je rekao ne. Također, prvi je izražavao mišljenje kako tijela kaznenog progona – USKOK i DORH – ne bi ni trebali ispitivati te iste ministre kao ni Jakova Kitraovića. Sudeći po onome što je govorio, Milanović smtra kako bi ih bila šteta ispitati”, prokomentirala je Dalija Orešković, javlja N1.

Potom je istaknula kako joj je žao što se predsjednik Republike takvim uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice, a istovremeno nema, kako kaže, “ono nešto što je potrebno da hrabro pozove ministre Plenkovića da podnesu ostavku”.

Osvrnula se i na izjavu Milanovića da je “Dalija Orešković u 36. godini života došla kao potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica na čelo povjerenstva. Ona nije bila ozbiljna odvjetnica, za razliku od njenog tadašnjeg muža.”

“Suspektno je što on pokušava reći, nisam bila jedina odvjetnica. Ne znam u kojem pravcu bi trebale ići njegove izjave, prijavilo se 200-injak kandidata. Ne znam što je on kao predsjednik Vlade imao tražiti u uplitanju u taj natječaj s obzirom da ga je provodilo saborsko nadzorno tijelo. Ako je time Zoran Milanović htio poslati poruku da se na ključne pozicije u državi – nezavisna državna tijela, postavljaju osobe koje bi trebale biti poslušne paralmentarnoj većini koja ih u tom trenutku bira – ne odnosi se to samo na Povjerenstvo, onda je upravo otkrio razlog propadanja RH u posljednjih 30 godina”, poručila je saborska zastupnica SSIP-a.

Marijana Puljak istaknula je kako je predsjednik Republike najnervozniji u  posljednje vrijeme.

“Vjerujem da i javnost zanima što to on možda i skriva, zašto je ovako nervozan i zašto ovako nasilnički reagira na svaku kritiku”, rekla je zastupnica stranke Pametno.

Orešković se pita zašto su dvije oporbene zastupnice narikače, a istovremeno, za tri ministra koja su zalazila u Kovačevićev klub Milanović kaže da ne trebaju dati ostavke.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments