Narkomanske igle u parku pored dječjeg vrtića: Roditelji se boje o tome javno govoriti

Narkomanske igle u parku pored dječjeg  vrtića: Roditelji se boje o tome javno govoriti

U središtu Zagreba – narkomanske igle. Krvave i opasne, a tik do djece i vrtića. Da bi stvar bila još gora, pronašla su ih djeca dok su se igrala u parku na Jarunu. Nitko od roditelja od straha ne želi pred kamere. I sami su nailazili na šprice.

Koliko je situacija ozbiljna, svjedoči i video na kojem se vidi kako usred bijela dana ovisnica konzumira drogu u obližnjoj ulici.

U blizini parka su i dva dječja vrtića. Kažu nam, svjesni su problema. Traže pomoć od Grada. “Zaključavanje igrališta, rasvjeta i kamere doprinijeli bi sigurnosti i zaštiti zdravlja djece kod igre te općenito sigurnosti svih ostalih korisnika parka”, piše Dnevnik.hr.

O svemu je obaviještena i policija. Zaprimila je ukupno sedam prijava. “Doista smo pronašli šprice i policijski službenici zbrinuli su ih u posebne spremnike za taj otpad”, kazala je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti. Ne žele otkrivati više detalja, ali kažu – policija patrolira oko dječjeg parka: “Bitno je građanima prenijeti da smo pozorni i budni i da vodimo brigu o sigurnosti i mladih i djece.”

Zbog sigurnosti Grad će postaviti kamere i javnu rasvjetu. “Park je zaista bio napušten i onečišćen, i Zrinjevac i Čistoća odradili su svoj dio posla. Raskrčili su stvari, odnijeli su sav otpad, čak i onaj opasni”, kazao je Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

Kad padne mrak, u parku se ništa ne vidi, a danju se skrivaju u obližnjem grmlju, kažu nam roditelji, koji su zgroženi svime što se događa. Nadaju se rješenju prije nego što se dogodi neka tragedija. U ovakvim slučajevima nadležni apeliraju – ni slučajno dirati igle, već sve odmah prijaviti policiji.

O temi ovisnosti reporterka Matea Ćorić Brunović razgovarala je sa Željkom Petkovićem, pomoćnikom ravnatelja HZJZ-a za suzbijanje zlouporabe droga.

Foto: Hina