Nastavlja se potraga za nestalim ljubiteljem prirode Darkom: Ronioci pretražuju rijeku Savu

Nastavlja se potraga za nestalim ljubiteljem prirode Darkom: Ronioci pretražuju rijeku Savu

Nastavlja se potraga za 35-godišnjim Darkom Betlachom, koji je nestao u subotu poslijepodne na području Cernika kod Nove Gradiške. Darko se sa psom uputio u šetnju prema mjestu Šumetlica, ali pas Amor se vratio kući bez vlasnika. Ubrzo je prijavljen njegov nestanak i od tog trenutka traje opsežna potraga za njim.

U velikoj potrazi sudjeluju članovi HGSS-a s potražnim psima, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugi. Pretraga terena vrši se i iz zraka dronovima. U trenutku nestanka Betlach je nosio sivu jaknu, bijelu dugu majicu, crnu trenirku i crne gumene čizme, javlja Index.

RTL je javio kako je četvrti dan od početka potrage za Darkom policija pronašla jaknu. Nađena je osam kilometara od Cernika, mjesta gdje je nestao, u potoku Šumetlica, koji se ulijeva u Savu. “Obitelj je potvrdila da ta jakna pripada nestalom”, kazao je HGSS-ovac Danijel Peh. 

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je potraga proširena na rijeku Savu.

“U tijeku je potraga na rijeci Savi (Savski Bok) za osobom koja je nestala 18. svibnja iz mjesta Cernik. Sudjeluju pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek sa sonarom, HGSS-a s podvodnim dronom i policijski službenici”, objavili su.