Navijači Francuske i Maroka zajedno slavili pa došlo do sukoba s policijom: Kako će tek biti kada se međusobno sastanu u polufinalu

Navijači Francuske i Maroka zajedno slavili pa došlo do sukoba s policijom: Kako će tek biti kada se međusobno sastanu u polufinalu

Francuska policija ispalila je suzavac na pariškim Elizejskim poljanama gdje su tisuće ljudi slavile pobjede Maroka i Francuske u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tisuće navijača ispunile su najpoznatiju parišku aveniju nedugo nakon završetka utakmice Maroka i Portugala, pjevali, mahali zastavama i trubili. Još ih se više ondje slilo nakon pobjede Francuske nad Engleskom.

Reuters i Le Figaro pišu da su neki počeli razbijati izloge i sukobljavati se s policijom koja je potom ispalila suzavac.

Po francuskom informativnom kanalu BFMTV, na Elizejskim poljanama je u subotu navečer bilo 20.000 ljudi, a uhićeno ih je 74. Na sigurnost je pazilo više od tisuću policajaca, javlja N1.

Golema većina navijača, međutim, nije se sukobljavala nego burno slavila uspjehe svojih momčadi.

Francuska i Maroko igrat će međusobno u polufinalu SP-a u Kataru.

“Ta utakmica će biti kao da moj tata igra protiv mame”, našalila se Lilia, 36-godišnja francuska Marokanka koja je na Elizejske poljane došla proslaviti uspjehe “svojih dviju reprezentacija”.

Foto: Hina