Navodno bio najbolji na natječaju: Bivši ministar kojeg progoni Uskok dobio novi posao

Navodno bio najbolji na natječaju: Bivši  ministar kojeg progoni Uskok dobio novi posao

Bivši ministar graditeljstva Darko Horvat, neslužbeno doznajemo, ima novi angažman. RTL ekskluzivno otkriva da je Darko Horvat koji čeka podizanje optužnice za pogodovanje pri dodjeli bespovratnih poticaja dok je bio ministar dobio u tvrtki Končar.

Prema informacijama kojima raspolažemo uskočki osumnjičenik i jedini ministar koji je ikad uhićen na dužnosti i tijekom mandata – posao je dobio putem natječaja.

RTL-ov reporter Ilija Radić donosi detalje o novom angažmanu Darka Horvata.

Prema neslužbenim informacijama, Horvat bio trebao savjetovati Upravu u poslovima vezanima uz HEP. Bivši ministar koji je prvi ikad kojem su policijske lisice sputale ruke dok je bio na ministarskoj funkciji ne može biti imenovan niti na bilo koju drugu funkciju osim konzultantsku.

Kada je uhićen 19. veljače i kada je iz pritvora dao ostavku, Hrovat je aktivirao opciju 6+6 koja mu zakonski priječi da bude imenovan na rukovodeće funkcije u tvrtkama s kojima je surađivalo Ministarstvo u kojem je bio ili Vlada, ali mu zakonski ne priječi da prima honorar za konzultantske usluge u tvrtku koja je u 3-postotnom vlasništvu države, ali u 80 postotnom vlasništvu Mirovinskih fondova na čijem je čelu Gordan Kolak iz HDZ-a.

Horvat nije odgovarao na naše pozive i poruke. Potvrdu informacije tražili smo i od Končara, no do zaključenja priloga nije stigao.

Na slici: Uhićenje Darka Horvata

Foto: Hina