NE BI SE ŠTEL MEŠATI: Je li gradonačelnik Tomašević već kapitulirao pred Bandićevom hobotnicom u sportu?

NE BI SE ŠTEL MEŠATI: Je li gradonačelnik Tomašević već kapitulirao pred Bandićevom hobotnicom u sportu?

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je izbore za čelnike Sportskog saveza Grada Zagreba koji se trebaju održati 15. listopada.

“Zagrebački sport ima odgojnu, obrazovnu, zdravstvenu i kohezivnu društvenu ulogu te zavrjeđuje posebnu pozornost. Kroz Program javnih potreba u sportu Grada Zagreba uključeno je 110 tisuća građana, od čega 60 tisuća registriranih sportaša u preko tisuću i sto klubova.

Krovna organizacija svih klubova i saveza je Sportski savez Grada Zagreba kojeg u petak, 15. listopada očekuju izbori. Pozivam sve sportske saveze da izađu na izbore i daju glas najboljem kandidatu. Sport u gradu Zagrebu predugo je bio simbol za klijentelizam, netransparentnost te nestručno i nekvalitetno upravljanje sustavom, a posljednjih mjeseci svjedoci smo afera i prepucavanja koje zagrebački sport ne zaslužuje.

Svim sportskim savezima iskazujem potporu da samostalno donesu odluku o novom vodstvu SSGZ-a. S budućim novim vodstvom SSGZ-a i svim njegovim članicama želimo partnerski odnos temeljen na kvalitetnoj suradnji i novim idejama za budućnost, a posebice u amaterskom i rekretivnom sportu te razvijanju infrastrukture”, napisao je gradonačelnik Tomašević, koji se očito nije do kraja jasno izjasnio tko je njegov favorit.

Netko neupućen bi mogao zaključiti da nema bitne razlike između kandidata, a stvari stoje upravo suprotno. Na ovim izborima svoju kandidaturu istaknuli su Branimir Bašić i Vjekoslav Šafranić koji predstavljaju dvije potpuno različite koncepcije razvoja zagrebačkog sporta.

Vjekoslav Šafranić je do sada bio predsjednik Nadzornog odbora SDGZ i nedvojbeno pripada starim strukturama koje je instalirao Milan Bandić. Zanimljivo je da je Šafranić trebao nadzirati Bandićevog čovjek za mutne poslove Zdenka Antunovića Zdenu koji je najpoznatiji po tome što ga Uskok sumnjiči za ozbiljan kriminal.

Na drugoj strani je Branimir Bašić koji je svojedobno dao ostavku jer nije želio provoditi Bandićevu netransparentnu i vrlo često kriminalnu sportsku politiku.

Stoga se ova mlaka izjava gradonačelnika Tomaševića može tumačiti i kao svojevrsna kapitulacija pred Bandićevom hobotnicom. Kada se bira između dobra i zla, onda nema kalkuliranja i diplomatskih finesa.

Foto: Hina