NE ŽELE COVID POTVRDE: Boris Mišević objavio zahtjeve prosvjednika: Naša je dužnost otpor prema diskriminaciji

NE ŽELE COVID POTVRDE: Boris Mišević objavio zahtjeve prosvjednika: Naša je dužnost otpor prema diskriminaciji

Boris Mišević objavio je zahtjeve koje će sutra ostaviti sudionici “Bijelog marša” koji će protestirati protiv covid potvrda i diskriminacije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zahtjev sudionika Bijelog tihog maršaStojimo ovdje danas izražavajući najdublju zabrinutost glede kaosa i podjela koje je izazvao Stožer civilne zaštite donošenjem Odluke o Covid potvrdama – Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12. studenoga 2021.

Ljude, koji nemaju tzv. Covid potvrdu, protuustavno i protupravno se isključuje iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad što je izravno kršenje svih konvencija o ljudskim pravima, svih zakona, moralnih načela i Nünberškog kodeksa.

mišević

Naša je građanska dužnost otpor prema diskriminaciji svake osobe, otpor prema društvenim podjelama i korištenju ove diskriminatorne potvrde kao temelja za to. Svi hrvatski građani, bez obzira na cijepni i zdravstveni status, pozvani su pridružit nam se u zaštiti demokracije za koju su se naši branitelji borili u Domovinskom ratu, te temeljnih ljudskih i radničkih prava svake osobe. Zahtijevamo da odmah i bez odgode povučete diskriminatornu Odluku.

Mi nismo protiv cijepljenja i smatramo da ono mora biti dostupno i besplatno za sve koji žele, a da se nitko ne smije prisiljavati niti uvjetovati istim”, ističe Boris Mišević.