NE ŽELE RADITI ZA “CRKAVICU”: Potplaćeni radnici A1 Hrvatska organiziraju prosvjed. Ne tražimo luksuz, već pristojne plaće

NE ŽELE RADITI ZA “CRKAVICU”: Potplaćeni radnici A1 Hrvatska organiziraju prosvjed. Ne tražimo luksuz, već pristojne plaće

Hrvatski sindikat telekomunikacija na Svjetski dan dostojanstvenog rada, 7.listopada, organizira prosvjed radnika A1 Hrvatska, jer Uprava ne želi pregovarati kolektivni ugovor, odnosno ne želi pregovarati o povećanju plaća za sve radnike. Ovo je prosvjed svih potplaćenih radnika, od agenata do inženjera, koji godinama nisu dobili povećanje plaće, iako vrijedno rade i ostvaruju sve zadane ciljeve. Ne tražimo luksuz, već pristojne plaće kojima možemo pokriti obične, svakodnevne troškove života za svoje obitelji, stoji u priopćenju Hrvatskog sindikata telekomunikacija.

Radnik kao pojedinac, uvijek je slabija strana u pregovorima s poslodavcem i zato, samo u kolektivnim pregovorima, zajedno, možemo izboriti veće plaće za SVE radnike.

Danas, za bolje plaće i uvjete rada prosvjeduju radnici A1 Hrvatska, ali ovo je prosvjed Hrvatskog sindikata telekomunikacija i najava pregovora u Hrvatskom telekomu,  Telemachu, HT servisima, Combisu,  IN2, Transcomu, ADAC u svim kompanijama u kojima djelujemo.

Ako najbogatije kompanije u Hrvatskoj ne mogu povećati plaće radnicima – tko onda može?

Pozivam sve članove HST-a i sve radnike telekom i IT sektora, sve udružene sindikate Nezavisnih hrvatskih sindikata, kolege iz UNI Global Union i A1 Austrija,  da daju podršku svojim kolegama iz A1 Hrvatska.

Organiziramo dolazak radnika iz cijele Hrvatske: iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

Dođite na Svjetski dan dostojanstvenog rada,
7. listopada u 11.00 sati u Zagreb,
u Gajevu ispred prodajnog mjesta A1 Hrvatska
Neka se naš zajednički glas čuje. Samo zajedno možemo više, zaključuje Hrvatski sindikat telekomunikacija.

Na slici: Predsjednica Hrvatsog sindikata telekomunikacija Vesna Mamić