NEIZMJERNA TUGA: Preminula djevojčica koju je ranio maloljetni ubojica Kosta K.

NEIZMJERNA TUGA: Preminula djevojčica koju je ranio maloljetni ubojica Kosta K.

U beogradskoj dječjoj bolnici u Tiršovoj preminula je učenica osnovne škole koja je u pucnjavi 3. svibnja zadobila teške ozljede glave. Djevojčica koja je bila teško ozlijeđena postala je deseta žrtva pucnjave koja se dogodila 3. svibnja, kada je učenik sedmog razreda pucao u školi.

Ona je bila najteže ozlijeđena i leiječnici su se od početka borili za njezin život. Po prijemu u tiršovu, djevojčicu je operirao tim neurokirurga te ustanove, ali i liječnici iz Kliničkog centra Srbije, javlja N1.

U pucnjavi u školi, podsjetimo, ubijeno je osam učenika i zaštitar, a sedmero je bilo ranjenih, među njima i nastavnica na čijem se satu dogodila pucnjava.

Trinaestogodišnji napadač poslije ubojstava je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer nije kazneno odgovoran, ali je njegovom ocu, koji ga je vodio u streljanu i na igre sa simuliranjem pucanja, određen pritvor do 30 dana.

Punoljetni počinitelj masovnog ubojstva u selima kod Mladenovca priznao je kazneno djelo i određen mu je pritvor do 30 dana, a nakon toga je uhićen i njegov otac kojemu je zaplijenjen arsenal oružja, a da za sve nije imao niti mogao imati dozvole.

Dva masovna ubojstva u samo dva dana potaknula su oštre pritiske javnosti da se zaustavi poticanje i toleriranje nasilja u javnom prostoru, zabrane opskurni reality programi na dvjema privatnim provladinim televizijama koje koriste nacionalne frekvencije, te da čelnici MUP-a i sigurnosne agencije (BIA) podnesu ostavke. Ministar prosvjete Branko Ružić već je odstupio s dužnosti pod pritiskom javnosti, prenosi Jutarnji list.

Foto: Hina