Nenad Bakić čestitao šefu Stožera Davoru Božinoviću: Evo i zašto

Nenad Bakić čestitao šefu Stožera Davoru Božinoviću: Evo i zašto

Nenad Bakić je čestitao šefu Stožera Davoru Božinoviću zbog toga što neće uvoditi nove mjere za Božić.

“Kao što smo i očekivali. Šteta da su pandemijski marketingaši podgovorili ministra Beroša na propusnice u zdravstvo… a onda su ispale i priručno sredstvo kad je trebalo nešto napraviti kad su slučajevi eksplodirali.Koliko god ludo zvučalo u ovom našem stanju, opet smo jedna od najslobodnijih zemalja.

Čestitke šefu Stožera na zdravom razumi i hladnoj glavi!”Kad je riječ o koronamjerama, Božinović navodi kako se za Božić i Novu godinu ne razmatraju nove.

“Činjenica je da nam već par tjedana brojevi padaju, sada je to na 15 posto manje nego tjedan prije. S mjerama koje su donesene i koje se provode nam je cilj da Hrvatska ostane otvorena za razliku od velike većine članica EU. Ja sam tu u Bruxellesu i bez covid-potvrde i ffp2 maske ne možeš izaći iz stana”, kaže”, napisao je Bakić u svojoj objavi.

Bakić predviđa da će sve europske zemlje proći ovaj “jesenski” delta val.

“Sve zemlje koje nisu imale jesenski delta val, moraju ga odraditi. Danska ima dosta omikrona, ali ne toliko da bi se objasnio ovaj rast. Mediteranske zemlje kasne jer su imale puno svježe cijepljenih, jaki ljetni val i kasniju jesen.

Švedska je iznimka jer nije imala neki jači ljetni val, ali i oni moraju početi rasti. Tako da će i oni sada ‘da ne budu opet crne ovce’ sad kad se promijenila vlada, uvoditi neke ‘mjere’ iako imaju najmanju epidemiju u EU – ali rastu”, tvrdi Bakić.