Nenad Bakić i Gordan Lauc razotkrivaju takozvane mainstream medije: Evo što su ignorirali

Nenad Bakić i Gordan Lauc razotkrivaju takozvane mainstream medije: Evo što su   ignorirali

Nenad Bakić piše o uvjerljivo najvećem padu broja hospitalizacija u ovom valu, ali ističe da takozvani mainstream mediji ignoriraju ovu činjenicu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“EPIDEMIJSKA SITUACIJA – podijelite jer ovo neće biti u medijima

1. Hospitalizacije u padu, uvjerljivo najveći pad u ovom valu (-80). Praktički potpuno u skladu s mojim davnim projekcijma (ova razlika je u epidemiološkim modelima skoro pa ništa). Da nije bilo masovnih proboja u bolnicama i interntnih rehospotitalizacija bilo bi skoro pa točno kao u projekcijama, što bi pak bilo pitanje sreće – objektivno, u mjesec dana si ne teorijski ne može tako precizno projicirati (većina epidemioloških modela jako promaši već u prvih 7 dana).

2. Nažalost puno umrlih (73), i smrtnost u ovom valu ne izgleda dobro.

3. Pad dan-na-dan je oko 20%, tjedni oko 2% ali tjedni nije relevantan jer je usporedni tjedan bio blagdanski. Realna stopa tjednog pada je oko 15%, a cijela razina je viša zbog masovnog testiranja, dakle u stvarnosti epidemijska krivulja izgleda bolje nego ova na slici.Vrh epidemije je, bez svake sumnje, bio prije 15-20 dana”, ističe Bakić, a njegovu objavu je prenio i Gordan Lauc uz zanimljiv komentar.

” Jeste li negdje u medijima vidjeli naslov da imamo veliki pad broja novozaraženih i najveći dnevni pad broja hospitaliziranih u ovom valu?Ako niste, zapitajte se zašto niste…”, piše Lauc.

Foto: Hina