Nenad Bakić i Gordan Lauc upozoravaju: VAŽNO – CENZURA. Faktograf nam ograničava doseg na Facebooku

Nenad Bakić i Gordan Lauc upozoravaju:  VAŽNO – CENZURA. Faktograf nam ograničava doseg na Facebooku

Nenad Bakić se požalio da mu Faktograf ograničava doseg na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Ministar Beroš je jučer imao presicu pa nam je objasnio ‘uzore’, koje zemlje imaju uspjeh s propusnicama, te je uspio naći samo dvije: Italija, Francuska i jednu polu-zemlju: Škotsku(!). Još malo pa ćemo spasti na regije kao Koruška ili Bavarska (inače ide im katastrofalno, pitam se zašto?).Istvoremeno je rekao da cijepljene liječnike i sestre ne treba testirati, iako su davno cijepljeni (7-9 mjeseci), a znamo da učinak cjepiva jako slabi nakon 4-5 mjeseci. Ne krivim ministra Beroša, on je političar, i njemu je netko servirao te podatke, pa je ovo samo mala nezavisna pomoć.

1. Zaboravio je: Latviju, Litvu, Estoniju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Belgiju, Nizozemsku, Slovačku, Češku … u kojima je epidemija eksplodirala NAKON uvođenja potvrda.

2. Od mediteranskih zemalja je prešutio Španjolsku koja stoji dosta bolje od Francuske i Italije, iako nema potvrde (samo Galicija i još nešto sitno). Mala epidemija (ali sada brzo rastuća!) u mediteranskim zemljama je zbog tri razloga:- ljetni val koji su imali i stekli dio imuniteta- velika NEDAVNA cijepljenost, cjepivo još dobro drži- kasniji dolazak jeseni

3. No, Škotska je baš jako zanimljiva iz dva razloga. Naime, s njom usporediva Engleska NIJE uvela potvrde, a napreduje bolje od nje, pitam se zašto? Neki će reći da propusnice šire zarazu, pa da Škotska i nije baš tako narasla koliko su očekivali – ali ondje se i masovno testira.

4. Drugi razlog zašto je baš Škotska zanimljiva je da je ministar rekao da ne moramo testirati cijepljene liječnike i sestre u bolnicama, a Škotska nam je kao uzor. No, Škotska ima obavezno testiranje svih, i cijepljenih i necijepljenih, liječnika dva puta tjedno! Kako to?

VAŽNO – CENZURA: Faktograf mi je ograničio doseg, pa je jako važno da što više lajkate, komentirate, dijelite, i pratite moj profil. Stavljajte linkove na njih ispod objava medija o epidemiji – neka narod zna istinu. Znam da jako puno ljudi prati, ali se boji lajkati zbog onih 5% vrlo agresivnih prijatelja koji im to prigovaraju, pa da im se ne zamjeri. Nemojte biti papci 🙂Inače upravo je objavljeno novo jako pismo u The Lancet Regional Health koje sam prenio u prethdonom komentaru kojem je ograničen doseg (zašto se istina ne smije prenositi?) koje kaže: “The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing”, pogledajte ga ispod u koemantarim.

p.s. Zapitajmo se zašto ministru nisu našli više od dvije zemlje i zašto je izvučena Škotska?! Nije li naš mali slatki wannabe Ruđer Bošković 2.0 dot-com koji ‘prati svih 200 zemalja’ baš iz Škotske i nije li se hvalio da su ‘njegovi’ spasili Škotsku od epidemije? Škotska”, napisao je Bakić.

Sličnu poruku poslao je i Gordan Lauc.

“Još jedna važna poruka iz Lanceta, ovaj puta Lancet Regional Health Europe.”It appears to be grossly negligent to ignore the vaccinated population as a possible and relevant source of transmission when deciding about public health control measures.

“U slobodnom prijevodu, oni koji zanemaruju cijepljene kao izvor zaraze pokazuju veliki nemar (“gross negligence” je izostanak čak i minimalne brige). Primjerice za najranjiviju skupinu društva, tj. one koji su hospitalizirani zbog neke druge bolesti a u kontaktu su s drugim pacijentima ili zdravstvenim djelatnicima koji se ne moraju testirati, jer su cijepljeni. Kod nas je nažalost jako puno hospitaliziranih pacijenata dobilo covid i umrlo zbog toga što je netko izlobirao covid-potvrde kao mehanizam za netestiranje cijepljenih.

Sad će neki pametnjakovići reći da je to “letter”, kao što je zadnja objava u Lancetu o kojoj sam pisao bila “correspondence”.

Slažem se da to nije znanstveni rad koji je prošao neovisnu recenziju. No neovisna recenzija znači da su rad pročitala dva ili tri stručnjaka i da su rekli da im se taj rad čini OK. Nekada kroz recenziju prođe i svakakvo “smeće” od rada. Objave tipa “correspondence” i “letter” su prošli recenziju uredništva tih časopisa i jako dobro pokazuju što urednički tim misli. To im u ovom kontekstu daje veću težinu od nekog od pojedinačnih 200,000 znanstvenih radova o covid-19 koji su do sada objavljeni.https://www.sciencedirect.com/…/pii/S2666776221002581

P.S. Na ovaj rad je jutros upozorio Nenad Bakic, no objavljujem neovisno jer nam Ministarstvo istine obojici ograničava doseg objava na FB”, ističe Lauc.

Facebook Comments