Nenad Bakić: I meni je Igor Štagljar prijetio. Trebamo se zapitati kakve interese ima

Nenad Bakić: I meni je Igor Štagljar prijetio. Trebamo se zapitati kakve interese ima

Igor Štagljar, hrvatski znanstvenik iz Kanade, nedavno se pohvalio da je njegov tim otkrio novi test za covid. Nenad Bakić upozorava da se Štagljar bavi prikrivenim oglašavanjem kako bi njegova tvrtka utržila što više novaca.

“Lijekovi za rak, testovi… još samo fali cjepivo, ali to će Đikić.

Novinari bi morali pitati da li poduzetnik Štagljar ima komercijalnog interesa u ovome kroz svoju kompaniju, kao što je prije govorio da ima. U tom slučaju, ovo je, lako moguće, prikriveno oglašavanje kažnjivo po zakonu u smislu da bi se moralo i javno objaviti da li ima poduzetničke komercijalne interese u tome.Srećom, postoji nezavisni fact-checker, dokumentarna stranica koju treba čitati i dijeliti, jer ovi očito spremaju pritisak, pa da ih se što bolje razotkrije: https://infodemija.org/igor-stagljar/“, napisao je Bakić koji je upozorio da je Štagljar dvoličan jer zagovara stoge mejre, a onda ih sam ne poštuje.

“Ne smijemo zaboraviti kakvi su bili ovi što su iz svojih jazbina u inozemstvu tražili da nam se nabiju lockdowni i prekine normalno školovanje naše djece. Jer oni će se vratiti, ‘brojke’ rastu!A onda kad smo ih citirali i predložili da ljudi dokumentiraju kad krše mjere kad dođu kod nas na godišnji (javne su osobe, istaknute u javnom djelovanju u najvećoj krizi), cvilili Vladi, Predsjedniku i svojim veleposlanicima.

I meni je prijetio (ja sam ipak najvažniji oštromjerašim) ali naravno da me neće tužiti zbog iznošenja istine jer bi to bila baš zanimljiva javna rasprava .Trebamo se zapitati o njihovim interesima.

BTW jeste li ikad vidjeli Gordan Lauc ili mene u kršenju mjera?’Sreća’ je da je Hrvatska ipak jedina zemlja u EU u kojoj smo pobijedili ovu oštromjerašku sektu, od jeseni 2020. nisu imali nikakav utjecaj (osim zastrašivanja kroz medije), važno je i za sjetiti se da je vođa sekte bio Rudan, a drugi Igor njegov prvi pobočnik, narod bi rekao ‘mali od kužine'”, ističe Bakić.