Nenad Bakić: Kako smo Gordan Lauc i ja spasili djecu od oštromjeraša bez djece

Nenad Bakić: Kako smo Gordan Lauc i ja spasili djecu od oštromjeraša bez djece

Nenad Bakić opisuje kako se cijelu proteklu godinu vodila borba s oštromjerašima koji su bili jako agresivni prema djeci.

“Prije godinu dana smo Gordan Lauc i ja artikulirali svoje ideje pod nazivom Pandemijski realizam na stranici istog naziva. To je bilo zbog dva razloga:

1. Čitav čopor oštromjeraških znanstvenika nije nikako uspijevao artikulirati svoje ideje, sveli su se na plošno lupetanje istih frazetina o lockdownu putem svih medija – mi smo bili artikuliraniji, s analizama uglavnom na FB, ali nismo cjelovito zabilježili nigdje.

2. Bio nam je skoro potpuno zapriječen pristup medijima da artikuliramo stvavove.Kao jedinu veliku posebnu temu koja ima svoju podstranicu smo naveli DJECU. Tada je trajao nesmiljeni teror oštromjeraša bez djece koji su zahtijevali prekid školovanja, nazivali ih bakoubojicama i vrećama virusa i tako dalje.

Sada je svima jasno da je jako dobro da smo uglavnom uspjeli obraniti DJECU (npr. jedna smo od zemalja s ponajviše prave nastave), ali svejedno djeca su najveće žrtve pandemijskog odgovora.Tekst od prije godinu dana, i danas aktualan”, ističe Bakić.

Foto: Hina