Nenad Bakić nikad oštriji: “Oštomjeraše” optužio da su htjeli izvesti “politički puč”

Nenad Bakić nikad oštriji: “Oštomjeraše” optužio da su htjeli izvesti “politički puč”

Nenad Bakić ponovno je oštro kritizirao znanstvenike koji su zagovarali rigorozne mjere u borbi protiv covida. Optužio ih je da su željeli izvesti “politički puč” kada su najavljivali da će biti 20 000 mrtvih. Iako ih u svom postu nije izravno spominjao, nije teško zaključiti da je Bakić mislio na Ivana Đikića, Igora Rudana, Igora Štagljara i druge znanstvenike s kojima često polemizira. Bakićevu objavu prenesimo u cijelosti.

“I još jednom moram citirati Ballouxa, koji citira jednog velikog mudraca: “Fear is the path to the dark side … fear leads to anger … anger leads to hate … hate leads to suffering.”Znanstvenici-šarlatani (nije šala, pogledajte definiciju šarlatana) i njihovi pomoćnici su se tijekom pandemije fokusirali na sijanje straha, vrhunac napora kojim su htjeli napraviti politički puč u zemlji je bio Apel 26, iako je njemu prethodilo 2-3 tjedna izrazitih napora kroz medije i iza scene, recimo ‘tajno’ pismo Vladi kojim se nagovješćuje 20.000 umrlih (je li vam poznata ta brojka iz izlaganja Ruđera 2.0 dot-com? – ako je, možete i naslutiti tko je bio kolovođa) i optužba da će Vlada biti kriva za to.

A kako smo govorili Gordan Lauc i ja?

Pa evo recimo moje najave prije pola godine. Vjerujem da niste vidjeli bolje prognoze, usprkos vrlo neočekivanom razvoju od britanskog i indijskog soja: “Ovo će proljeće, vjerujem, već biti jako dobro, a ljeto će biti kao prošlo. Budući da će cjepivo u drugom tromjesečju doći u velikim količinama, mislim da ćemo se nakon toga u velikoj mjeri procijepiti i puno sigurniji dočekati jesen. Mislim da će se pandemijom moći najesen puno bolje upravljati i da smo općenito prošli njezin vrh”.Nevjerojatno je da trabanti tih znanstvenika-šarlatana (inače neki od njih dosta pričaju – jedan od njih se hvali da je Covid-urednik u jednom mediju i da ga zovu za naslove, ima li većeg poniženja za urednika?!), sada pričaju da smo mi bili u krivu, a njihovi idoli u pravu”, piše Nenad Bakić.

Foto: Hina