Nenad Bakić sasjekao “propalog fizičara” s Ruđera Boškovića zbog skandaloznog komentara: On je običan šegrt oštromjeraša

Nenad Bakić sasjekao “propalog fizičara” s Ruđera Boškovića zbog skandaloznog komentara: On je običan šegrt  oštromjeraša

Nenad Bakić ušao je u žestoku sukob s Fizičarom Sašom Cecijem. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti

“Nažalost, treća postava oštromjeraša opet ide kao u neku ofenzivu – ili ‘na sreću’, jer osim što su radikalno poraženi u svom agitiranju da idemo u lockdown, i sve prognoze oko turističke sezone i razvoja epidemije su im bile pogrešne. Dok ovi važniji, pametniji, šute.

Mislim da ih je uplašila infodemija.hr.Tu smo naravno mete Gordan Lauc i ja, ali ne stručno, nego ad hominem napadima, ali čak ni to, nego uvredama i klevetama – jer oni su toliko impotentni da ne mogu proizvesti nikakve analize (o modelima da i ne govorimo). Nažalost, danas ću stoga morati bistriti i vodu oko neuspješnog fizičara Cecija koji neprestano iznosi laži ne samo o nama, nego i o epidemiji, odbija ljude od cijepljenja i tako dalje. O etici tih ljudi možda je dovoljno pogledati ovaj komentar.

Odgovor na ovo pitanje je po mom sudu trebao biti vrlo jednostavan: “Mislim da je vrlo zločesto željeti nekome najteži oblik bolesti kojim ima dugotrajne šanse da trajne posljedice i tešku ljudsku patnju.’ Zanimljivo je da ovaj fizičar i samoproglašeni humanist osim što radi na državnom Institut Ruđer Bošković i honorarči na državnom HRT kao ‘popularizator znanosti’. Vjerujem da na HRT imaju neki etički odbor? Što mislite? Što općenito mislite o hrvatskim znanstvenicima oštromjerašima ako im je ovo jedan od šegrta?

Inače Ceciju znanost u zadje vrijeme ide jako jako loše, ako je ikad i išla dobro. IRB bi se morao zapitati čime se bavi tijekom radnog vremena i s opreme IRB – nije valjda ovakvom propagandom? Sad zamislite što bi se meni dogodilo da napišem nešto s 1/100 snage poruke ovoga? Ceci i slični redovito u vezi Gordana i mene ne samo da povlače paralele s nacistima i Hitlerom, nego nas i otvoreno tako brendiraju pokušavajući nas dehumanizirati, a onda cvile i optužuju nas da smo spustili ‘rapravu’ na nisku razinu jer koristim termin ‘oštromjeraši’.

Tipično ponašanje bullya – kukavica. Srećom, Vlada ih nije slušala, i kao što vidite iz zadnjih izjava najodgovornijih ljudi, nastavljamo u okvirima Pandemijskog realizma.’Popularizator znanosti’ je inače poznat po tome da za manji auditorij govori da ne zna skoro ništa o cjepivima, ali za javnost s TV govori da je ono ‘opasno koliko i pijenje vode'”, napisao je Bakić.

Foto: Hina