Nenad Bakić upozorava na opasnu spregu: Tko su ti koji se zalažu za cijepljenje djece, ali ne guraju cijepljenje starijih

Nenad Bakić upozorava na opasnu spregu: Tko su ti koji se zalažu za cijepljenje djece, ali ne guraju cijepljenje starijih

Nenad Bakić upozorava na spregu medija i proizvođača cjepiva pa navodi primjer Njemačke.

“U neka prijašnja vremena ovo bi bilo nezamislivo. Meni je i sada, da Spiegel ovo objavljuje. Gledam i ne vjerujem.Dakle osnivači proizvođača cjepiva koji su postali multimilijarderi baš zato, preko medija utječu na javne politike, nagovarajući na kupnju njihova cjepiva.

Ovo je naročito dubiozno sad kad se zna da i cijepljeni raznose zarazu, da je skoro sigurno nemoguće postići imunitet krda (a ideja u cijepljenu djece je upravo ta), da je za mnogu djecu rizik od bolesti vrlo malen, a upravo su izašla i neka istraživanja (sve reference u komentarima) koja kažu da za muške tinejđere rizici od cjepiva čak i veći od obolijevanja. Sad promislite ako je #PandemijskiMarketing ovako besraman, da li možda i neki ljudi kod nas rade na tome. I naravno mislim da ćete lako povezati konce između pokrajnjih prihoda nekih od njih i njihovih napada na Gordan Lauc i mene koji zagovaramo da je prioritet cijepiti starce i ostale rizične skupine kao što su oni s prekomjernom težinom, zastrašeni i anksiozni. 85% smrti je među starijima od 65 i jasno je gdje nam treba biti fokus ako smo humanisti.

Ako pak želimo upotrijebiti što više cjepiva, naravno idemo na djecu. Ali guranje djece dok barem 80% starijih od 65 nije cijepljeno je direktno ugrožavanje života.Predlažem da sad pažljivo pratite tko su ti koji se zalažu za cijepljenje djece, ali ne guraju cijepljenje starijih … uglavnom isti oni koji napadaju Gordana i mene, i koji su se neuspješno zalagali za lockdown, izlaz iz kojega bi trebala biti jedino cjepiva”, piše Nenad Bakić.

Osvrnuo se i na oštromjeraše u Hrvatskoj.

“Dobro je da su oštromjeraši napredovali toliko da su se prestali rugati ‘grafikonima’. NIJE DOBRO da se i dalje rugaju prozračivanju. Elementarna činjenica je da se ovaj virus širi prvenstveno aerosolom. Razumijem da im to izgleda kao ‘prejednostavna mjera’ kad bi oni rađe razne aspekte lockdowna, ali odbijanje elementarnih istina donosi smrti. Zamislite duhanski dim u prostoriji (i na otvorenom) i to je to.

Najzagriženije oštromjeraše koji ujedno imaju i najmanje sreće u razmišljanju i koji žale jer nismo završili u lockdownu ćete i prepoznati po tome što se rugaju prozračivanju (i po tome što guraju cijepljenje djece umjesto starijih, za koje je smrtnost 1000 puta veća).Japan je umjesto lockdowna imao jedne od najblažih mjera u razvijenom svijetu, uglavnom koncept 3C, pogledajte u komentaru (sad ima nešto strože od nas). Znači ti pametnjakovići se, recimo, rugaju i Japanu”, ističe Bakić.