Mladom političaru otrovali psa, a onda mu poslali jezivu poruku: Skončat ćeš kao i tvoj ljubimac

Mladom političaru otrovali psa, a onda mu poslali jezivu poruku: Skončat ćeš kao i tvoj ljubimac

Vijećniku Akcije mladih u Čavlima Goranu Mavrincu nepoznati su počinitelji otrovali i usmrtili psa, uputivši mu i prijetnju smrću, porukom u kojoj stoji da će i on završiti poput nesretnog psa. Dan nakon što je ostao bez voljenog psa, osmogodišnjeg Kana, pasmine cane corso, Mavrinac je u dvorištu našao ostatke otrovanog mesa uz prijeteću poruku: »Makni se z politike ili ćeš finit ko tvoj pas«.

Mavrinac je i trovanje psa i prijetnju smrću jučer poslijepodne prijavio djelatnicima policije u Rijeci, a u razgovoru ispred policijske stanice kazao nam je kako je posve shrvan gubitkom svog ljubimca, ali i zabrinut za sigurnost svojih najbližih.

– Za sebe se ne bojim, nije me strah neljudi koji su u stanju nedužnoj životinji učiniti ovako nešto. Mene neće zastrašiti. Taj pas mi je bio poput člana obitelji, gotovo poput djeteta. Nemam što izgubiti. Bojim se jedino da ne učine nešto nažao mojoj djevojci, mojoj majci ili očuhu, rekao je Mavrinac, dodajući kako se nema namjeru povući iz političkog života Grobnišćine, unatoč prijetnjama, javlja Novi list.

Otrovani pas Kan, pasmine cane corso,

U meni se stvorila praznina koju mi više nitko ne može ispuniti, ali od svog djelovanja ne namjeravam odustati, unatoč svim prijetnjama i svemu što su mi učinili, kaže čavjanski vijećnik.

Nesretni je pas, po svemu sudeći, otrovan u četvrtak, u trenucima dok je Mavrinac bio na sjednici Općinskog vijeća u Čavlima. Psa je zatekao u kasnim večernjim satima, nakon što se vratio iz ureda. Već u teškom stanju, a ni odlazak veterinaru nije ga uspio spasiti. Idućeg dana u dvorištu je našao papir s ostacima mesa u koje je, pretpostavlja, bio otrov, a na papiru je stajala i jeziva poruka. Mavrinac je, inače, osim u lokalnoj politici, angažiran i u društvenom životu Grobnika i Općine Čavle, gdje vodi dvije udruge u kulturi koje okupljaju nekoliko stotina članova, a za gnusni čin trovanja psa kaže kako tajming počinitelja nije bio nimalo slučajan jer se sve događalo u trenucima dok se na sjednici Općinskog vijeća raspravljalo o izglasavanju proračuna, kojemu se on kao vijećnik protivio.

– Godinama ukazujem na probleme u Čavlima, na planove krupnog kapitala i namještanja prostornih planova. Milijuni kuna nestaju, sve se na kraju vrti oko para. Nisu me mogli kupiti ni potplatiti pa su mi oduzeli ono što sam najviše volio. Znali su da je to moja ahilova peta, rekao je Mavrinac.

Dodaje kako ne zna tko je otrovao njegovog psa i ostavio prijeteću poruku, ali zna kome smeta njegov politički angažman.

– Vladajućima i kapitalu povezanom s vlastima. Tako je već tri godine, otkad sam na vijeću Općine Čavle postavio pitanje zbog čega su na Grobniku dvije općine, zašto se ne ujedinimo u jednu, Općinu Grobnik i time smanjimo troškove te omogućimo veći razvoj. Zašto bismo imali dva načelnika, dva vijeća, dva komunalna društva, dva računovodstva i sve ostalo, zašto bi imali dvostruke uhljebe. I Europska unija nam sugerira da okrupnimo lokalnu samoupravu. Pokazao sam tada svoju naivnost, u najboljoj namjeri, ne sluteći koliko će to, kao i moj kasniji vijećnički angažman, uzrujati interesne skupine kojima nikako ne odgovara ujedinjenje dvije općina. Tu su veliki lobiji, puno novca iza kampanja, iza politike koja ne želi promjene, rekao je Mavrinac

Na slici:Aktivist i političar Goran Mavrinac