Nepoznati detalji o Nataliji Prici: Njezin brat Domagoj je zastupnik u Saboru, a šogorica radi u Gradu Zagrebu

Nepoznati detalji o Nataliji Prici: Njezin brat Domagoj je zastupnik u Saboru, a šogorica radi u Gradu Zagrebu

Prije nešto manje od tri mjeseca u  Jutarnjem listu je objavljen vrlozanimljiv tekst o  političkoj   dinastiji  Prica iz zagrebačke Dubrave.   U njemu se otkrivaju neki manje poznati detalji o Nataliji Prici o kojoj se ovih dana dosta piše.   Članak iz Jutarnjeg lista prenosimo u cijelosti.

“Obitelj Prica iz zagrebačke Dubrave politici je, osim suradnice Milana Bandića i vijećnice u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Natalije Price, posljednjih godina “dala” i njezina brata, danas saborskog zastupnika SDP-a, Domagoja Pricu, predsjednika SDP-ove mjesne organizacije Gornja Dubrava.

Na dužnost zastupnika stupio je kao zamjena Rajka Ostojića početkom studenoga, a njegova supruga Maja Glibo Prica, članica Glavnog odbora SDP-a, radi kod gradonačelnika Bandića. U Gradu Zagrebu radi od, kako piše u imovinskoj kartici zastupnika Price, 2018. godine, i to u Stručnoj službi gradonačelnika.

Nazvali smo Maju Glibo Prica kako bismo je pitali na koji se način zaposlila, ali nam je čim smo joj se predstavili da zovemo iz Jutarnjeg lista i prije nego što smo je išta pitali, rekla da ona “ne bi ništa komentirala, što god je namjeravamo pitati”. Ipak je na pitanje kako se zaposlila u stručnoj službi gradonačelnika Bandića kratko rekla:

– Putem javnog natječaja, sve je bilo transparentno, slobodno provjerite.

Zastupnik Domagoj Prica je podatak da mu supruga radi u Gradu Zagrebu naveo i u svojoj imovinskoj kartici, gdje je napisao da tamo radi od 19. rujna 2018. te da ima plaću od 8084 kune. Prica kaže da je aktivan u SDP-u već 15 godina. – Nikad nisam otišao iz SDP-a i nikad neću. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i članovi moje obitelji – kaže Prica.

Odbacuje svaku insinuaciju da je njegovoj supruzi pri zapošljavanju u Gradu Zagrebu navodno pomogla njegova sestra.

– Moja supruga radi u centralnom registru za zaposlenike. Bila je tamo i na stručnom osposobljavanju te je dobila posao prije nego što smo se vjenčali. U Hrvatskoj stotine tisuća ljudi radi u državnim i lokalnim službama te državnim tvrtkama. Isto tako stručna služba gradonačelnika nije isto što i Ured gradonačelnika, dakle ona je u stručnoj službi u kojoj rade stotine ljudi. Oboje smo pravnici, a kao takvi možemo raditi u odvjetništvu ili u državnim ili lokalnim službama. Isto tako smo i oboje u SDP-u i da smo imali ikakvu namjeru otići, onda bismo već bili u drugoj stranci – kaže Domagoj Prica koji je i sam pravnik te je, dodaje, dugo tražio posao dok se 2018. nije zaposlio u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

– Netko onda može reći, s obzirom na to da radim u državnom zavodu, da sam onda Plenkovićev čovjek, a nisam jer ih u Saboru kritiziram – kaže Prica.

 

Vježbenica na 12 mjeseci

Na upit je li na neki način pomogla šogorici prilikom zapošljavanja u Gradskom poglavarstvu, Natalija Prica nam je odgovorila da nema komentara. Ni na upit koji je prošle srijede poslan stranci do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Iz Grada Zagreba su nam dostavili detaljan karijerni put Maje Glibo Prica u kojem navode da se od prosinca 2016. do 2017. stručno osposobljavala za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

– U rujnu 2018. raspoređena je kao vježbenica na 12 mjeseci na mjesto više stručne suradnice za Centralni registar ljudskih resursa Grada. Maja Glibo je primljena temeljem javnog natječaja iz travnja 2018., a po završetku vježbeničkog staža, točnije u rujnu 2019., s visokom stručnom spremom i godinom dana iskustva ispunjavala je uvjete za slobodno radno mjesto više stručne suradnice za pripremu i obradu akata gradonačelnika u Službi za pripremu i obradu akata gradonačelnika Stručne službe – navodi u odgovoru pročelnica Andrea Šulentić. Bandićevoj stranci se, podsjetimo, sestra Domagoja Price, Natalija Prica, pridružila još 2016. godine.

U nedavnom je intervjuu za Jutarnji list ispričala da je prije četiri godine “dobila povjerenje gradonačelnika da formira Forum mladih stranke”.

– Bilo je jako puno posla jer smo kretali ispočetka. Kontinuirano sam radila s mladima u svih 17 gradskih četvrti. Stvorili smo snažnu organizaciju mladih. Mladi su nam danas velika podrška i logistika u stranci. Poznato je kako gradonačelnik Bandić daje šanse mladim ljudima – ispričala je Prica te objasnila da kada je snimljena u obilasku krznarije, nije razgledavala bunde nego je obilazila obrtnike”, piše Jutarnji list.

Zanimljivo je da je  Domagoja Pricu na listu SDP-a  stavio Davor Bernardić , što će biti još jedan dodatni argument  onima koji su tvrdili da je  Milan Bandić imao  veliki utjecaj na  SDP u Zagrebu. Donosimo i snimku  jednog od saborskih  nastupa poprilično samozatajnog Domagoja Price.