Neutješni otac je šokirao Plenkovića: Dobio sam dijete u sanduku, ne znam kome više da se obratim

Neutješni otac je šokirao Plenkovića: Dobio sam dijete u sanduku, ne znam kome više da se obratim

Premijera Andreja Plenkovića je jučer u centru Zagreba, dok je davao izjavu novinarima na Europskom trgu, presreo građanin koji je rekao da zbog svog slučaja već 45 dana spava na Trgu bana Jelačića. Plenković se prvo našalio da si je muškarac napisao šalabahter, ali brzo je zbog njegove priče promijenio izraz lica.

“Četiri i pol godine tražim pravdu za svoje dijete i 45 dana već spavam na Trgu bana Jelačića. Dobio sam dijete u sanduku iz KBC-a Rebro i kazali su mi da je bila prirodna smrt. Ne znam kome više da se obratim. DORH-u smo predali kaznenu prijavu i nikad me nisu pozvali i nikad mi se nitko nije obratio. Ministar Beroš 20018. godine je ponovno tražio iz bolnice Rebro,  još manje su mi poslali od prvog puta. Sada treći put dobio sam dokumentaciju od tuđe djece koju nosim u torbi”, rekao je građanin premijeru, javlja RTL.

“Ne znam za taj slučaj. Žao mi je zbog ovoga što govorite. Mogu vidjeti s ministrom i nadležnom zdravstvenom ustanovom”, odgovorio mu je premijer.

“S Trga bana Jelačića neću otići 10 godina. Ako treba, tu ću umrijeti”, kazao je, a premijer mu je odgovorio da ostavi podatke suradnicima iz njegova ureda.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments