Neviđeno u hrvatskom novinarstvu: Romano Bolković diže u nebesa Plenkovića i njegov tim. Stigle brutalne kritike

Neviđeno u hrvatskom novinarstvu: Romano Bolković diže u nebesa Plenkovića i njegov tim. Stigle brutalne kritike

HRT-ov novinar Romano Bolković ushićen je posjetom francuskog pedsjednika Emanuela Macrona i “sjajnom organizacijom Plenkovićevog tima”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Čestitam cijelom timu koji je radio na ovom reartikuliranju odnosa Hrvatske i Francuske, na uspjehu u tom poslu koji će imati dalekosežne povijesne konzekvence, i na državničkom činu koji, da ništa drugo nije učinjeno u oba mandata, daleko natkriljuje sve što se radilo od ulaska u EU do danas. Plenkoviću – bravo!

Bilo je taman kako treba biti. Sjajna diplomacija, polimorfan državni uspjeh – i prva posjeta predsjednika Francuske, i nabavka aviona, i strateško partnerstvo etc. – i Hrvatska kao mala ali uljuđena moderna europska država: Plenki koji briljira kao europski relevantan politicar, tim koji je fluentan na jeziku gosta nakon svih Morloka, Nevera i Bugatti, Rafali…, sve je bilo sjajno.

Čak ni Hrvateki nisu drndali kao inače: malo lupetanja o čašama za vino, malo mačje derače zbog preleta aviona, i to je bilo to. Sve u svemu, sjajno obavljen posao”, napisao je Bolković na svome Facebook rofili i odmah izazvao lavinu reakcija.

Maja Sever je napisala.

” Često kad komentiram nešto o Bolkoviću on me nazove. Pokuša mi objasniti. Molim te, Romano, nemoj. Sve si reka’. Pozdravi Plenkovića. Bit će emisija. Nemaš brige”.

Oglasio se i član Domovinskog pokreta Igor Peternel.

“Ovo vam je danas HRT novinarstvo! Ni u komunizmu viđeno!Zanimljivije od samog posta je pratiti tko sve lajka! Kad to vidite bit će vam lakše shvatiti sto se događa na medijskoj sceni! Ima tu novinara, PRovaca, “neovisnih” analitičara, direktora medija….Ima tu dosta važnih faca koje se žele svidjeti i dokazati Plenkovićevom PR- u”, napisao je Peternel.

Foto: Hina