Nevjerojatna izjava Andreja Plenkovića: Tvrdi da je Milanović odgovoran što idemo na izbore 5. srpnja

Nevjerojatna izjava Andreja Plenkovića: Tvrdi da je Milanović odgovoran što idemo na izbore 5. srpnja

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak iz Vukovara da su izbori 5. srpnja izuzetno važni za budućnost zemlje, da je o datumu održavanja odlučivao predsjednik, a želja je vladajućih bila da se oni održe u vrijeme kada je intenzitet koronavirusa najmanji.

Datumom raspuštanja Sabora željeli smo da se izbori održe u doba najmanjeg intenziteta koronavirusa, a predsjednik je odlučio da to bude predzadnji Ustavom mogući datum, 5. srpnja, rekao je Plenković,javlja N1.

Prije toga, popodne u Vinkovcima je rekao da su izbori mogli biti ranije, 21. lipnja.

Ponovio je i kako ne misli da treba prekinuti predizbornu kampanju jer je zdravstveni sustav Hrvatske sposoban nositi se s koronavirusom.

U V. izbornoj jedinci očekuje osam mandata, kao i prije četiri godine.

U središtu Vukovara Plenković je u druženju s građanima rekao da su iza ove vlade “četiri izrazito dinamične i intenzivne godine čvrstog zalaganja za hrvatske interese, za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Vukovar.”

Istaknuo je da je puno puta rekao kako nema ni jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, projekata i potpore nego je to Vukovar. Rekao je i kako nije slučajno da je prva sjednica Vlade izvan Zagreba 2016. održana baš u Vukovaru.

Govoreći o mjerama u koronakrizi, ponovio je da je njegova vlada sačuvala više od 600.000 radnih mjesta, za što je izdvojila 5,3 mlijarde kuna, što, po njemu, predstavlja potez bez presedana.

“I zato danas imamo jednak broj zaposlenih kao što smo imali i prije ove koronakrize”, istaknuo je i ocijenio da Vlada na čijem je čelu Hrvatskom upravlja odgovorno i organizirano te upravo zbog toga država funkcionira dobro.

Od građana je zatražio novo povjerenje rekavši kako to čini jer “ne želimo dovesti ni državu ni građane u situaciju da na jesen, ako slučajno bude drugog, ozbiljnijeg vala COVID-a-19, da upadnemo u neke kontekste koji bi se mogli nazvati ustavnim krizama”.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Plenković je rekao kako je HDZ u Vukovaru uvijek na domaćem terenu ustvrdivši kako se vukovarski HDZ nakon izlaska iz stranke gradonačelnika Penave i dotadašnjih HDZ-ovih vijećnika Gradskog vijeća konsolidirao i ide naprijed.

“Gospodin Penava je dobio svu našu potporu i ovog HDZ-a koji ja vodim i onog koji su vodili moji prethodnici i on je tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju. Mislim da je to bila velika greška. Ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, onda je problem u njemu, a ne u nama”, ocijenio je.

Foto: Daniel Kasap/Hina