Nezapamćena tuga: Cijela Hercegovina se oprašta i plače za svojim anđelima

Nezapamćena tuga: Cijela Hercegovina se oprašta i plače za svojim anđelima

Nezapamćena tragedija potresla je Posušje i Hercegovinu. Osmero mladih ljudi preminulo je od posljedica gušenja plinom, u vikendici u mjestu Tribistovo prilikom dočeka Nove godine.

“Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvarni uzrok smrti tragično preminulih”, kazao je kazao je za Fenu dežurni tužitelj Županije Zapadnohercegovačke Borislav Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka. Kako se doznaje iz MUP-a ŽZH, u tijeku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovu kako bi se utvrdili detalji nesreće. Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata, javlja Maxportal.

Posljednji ispraćaj dvoje tragično stradalih bit će u nedjelju u Posušju, a njihovih šestero prijatelja na vječna počivališta bit će ispraćani dan kasnije u Rakitnu.

Pogreb Mirele Rezo održat će se u 12 sati u Posušju, a dva sata kasnije bit će pokopan Stjepan Jukić, potvrđeno je za iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju.

Žana Pavković, Mia Soldo, Marija Pavković, Ivan Miličević, Stipe Pavković i Stipe Romić bit će pokopani u ponedjeljak u Rakitnu.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak u 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja održat mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić, kazao je za župnik fra Marinko Leko. Nakon toga će se svećenici s tužnim povorkama uputiti prema grobljima, gdje će se obaviti pogrebni obredi.

HŠK Posušje još jučer se na svojoj Facebook stranici oprostio od osmero tragično preminulih mladih fotografijom osam upaljenih svijeća.

“Doviđenja anđeli…Marija, Mia, Stipe, Ivane, Mirela, Žana, Stipe neka vas Bog dragi i anđeli čuvaju, a uz Boga i anđele vaš prijatelj i anđeo Stjepan Jukić čuvat će vas, kao što je i čuvao gol svog nogometnog kluba iz Posušja”, stoji u objavi kluba.

Stjepan Jukić jedno je vrijeme trenirao u omladinskim selekcijama kluba. Trener mu je između ostalih bio i Damir Ramljak.

“Stjepana sam trenirao prije nekih tri godine, 2017. godine. Igrao je obrambenog igrača najčešće na poziciji stopera ili desnog bočnog. Imao je nekih prekida, ali došao je i do juniorske momčadi kluba.”

“Neka danas umjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidjeti jesu svi na broju?

Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljene. Pokoj vječni daruj im Gospodine”, napisali su iz kluba.

Foto: Screenshot