NIJE MU DOBRO SJELO PITANJE: Dalija Orešković izbacila Plenkovića iz ravnoteže

NIJE MU DOBRO SJELO PITANJE: Dalija Orešković izbacila Plenkovića iz ravnoteže

Na aktualnom prijepodnevu Dalija Orešković imala je pitanje za premijera Plenkovića.

“Sudjelujete li vi u raspodjeli plijena iz javnih tvrtki i europskih fondova? Hvala vam”, pitala je Plenkovića Dalija Orešković; javlja index.

Hvala lijepa, poštovana zastupnice. Ja sam malo guglao prije nego što smo došli i ovo što ste izgovorili, i inače što izgovarate, nije baš preko pametno, ali ovo što ste izgovorili u zadnjih mjesec dana je strašno. Da smo mi kvislinška vlada, da je cijeli HDZ korumpiran, da sam ja na vrhu korupcijske piramide, da uzimamo pare iz svih mogućih izvora…

Je li to vaša teza?

Zamislite, vi ste bili na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, a tamo ste navodno došli preko veze. Vi takva nama govorite sve ovo što govorite i optužujete mene da sam vrh korupcijski piramide.

Kako vas nije sram, kako vas to nije sram?

Ove sve insinuacije, mi možemo koristiti vaš jezik i optuživati vas, ali neću, ne da mi se to raditi s vama jer ste ispod razine.

Ovo vaše pitanje, na njega je izlišno odgovarati pa neću. Smiješno je, jadno je i žalosno”, odgovorio je Plenković.

Građani imaju pravo znati, poručuje Orešković

“Građani imaju pravo dobiti odgovor na jedno jednostavno pitanje. Stoji li predsjednik vlade, premijer, iza svih korupcijskih afera?

Do pravog odgovora doći ćemo očito u budućnosti. S obzirom na to da nisam zadovoljna odgovorom, tražim vaše očitovanje i odgovor u pisanom obliku”, rekla je Orešković.

Murganić stala u obranu šefa

“Ona vrijeđa sve. Pretjerala je s pitanjem prema našem premijeru, zaboravila je da više nije na čelu jednog tijela gdje je mogla donositi odluke koje su puno puta bile ne samo štetne nego i protuzakonite i to sada nastavlja kroz raspravu u saboru. Nažalost, to je jedina njena politička agenda”, rekla je Murganić, bivša ministrica