NIJE ZADOVOLJAN: Osim Paladine, Plenković želi smijeniti i jednu ministricu

NIJE ZADOVOLJAN: Osim Paladine, Plenković želi smijeniti i jednu ministricu

Uz smjenu Ivana Paladine, čijim se odlaskom želi sva propast obnove svaliti na tog ministra graditeljstva, premijer Plenković, kako doznaje N1, želi smijeniti i ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

Plenković je već bio pokušao smijeniti Tramišak kada je proljetos rekonstrukcijom obuhvatio Uskokove osumnjičenike i Tomislava Ćorića, ali od smjene je odustao jer joj se protivio potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić na čiji je prijedlog Tramišak i došla u Vladu. Premijer sad ponovno na stol izvlači pitanje odlaska te ministrice iz Vlade, javlja N1.

Komentar Ivana Anušića nismo dobili, ali zasigurno bi bio protiv njene smjene. To bi značilo da Plenković ne bi imao bjanko podršku za takvu rekonstrukciju Vlade kao sto je dobio jednoglasnu suglasnost vodstva HDZ-a za odlazak Paladine. Opet, odluka o smjeni svakog ministra samo je na premijeru.

Plenković navodno Tramišak i dalje zamjera što mu nije bila rekla za prijetnje koje je kao ministrica dobivala te što s njom nije uspostavio odnos povjerenja.

Ostaje za vidjeti hoće li rekonstrukcija možda obuhvatiti i još nekoga ministra. Podsjetimo, kada su proljetos iz Vlade otišli Uskokovi osumnjičenici rečeno je da će rekonstrukcija ići u dva kruga.

Foto: Hina