Nikola Grmoja: Jesu li Mađari kupili guvernera Vujčića za pola milijuna kuna?

Nikola Grmoja: Jesu li  Mađari kupili guvernera Vujčića za pola milijuna kuna?

Mostovac Nikola Grmoja komentirao je nagradu koju je od Mađara dobio guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

“Koliko su naše institucije slabe i kakvi ih ljudi vode pokazuje i ovaj posljednji primjer guvernera Vujčića koji je primio pola milijuna kn od mađarske središnje banke.

Austrijskom guverneru nije palo na pamet uzeti taj novac jer je svjestan kako mora čuvati neovisnost svoje pozicije i institucije kojoj je na čelu od bilo kojeg privatnog ili stranog interesa. Vujčić se, za razliku od austrijskog guvernera, dao podmititi od strane Mađara. To i ne čudi jer ga je upravo HDZ ponovo izabrao za guvernera na vrhuncu euforije kad je naciju nastupima u Rusiji oduševljava hrvatska nogometna reprezentacija.

Radi se o stranci koja je pravomoćno osuđena zbog FIMI medije i čiji je predsjednik primio mito kako bi pogodovao Mađarima i MOL-u i predao im upravljačka prava u INA-i. Guverner Vujčić samo slijedi već dobro uhodane obrasce stranke koja ga je postavila.

Nacija se zabavlja dizajnom kovanica eura, a o tome kako srljamo u euro u najnepovoljnijem trenutku za Hrvatsku i o tome kakvi nas bezprizorni tipovi poput Plenkovića i Vujčića u eurozonu guraju malo tko govori. Radi se o ljudima koji ne znaju što je javni i nacionalni interes i koji su svoj pogled usmjerili prema sinekurama u europskim institucijama.

Ali na njihovu žalost bliži se kraj takvoj politici. Hrvatska zaslužuje suverenu i autentičnu politiku i isto takvo vodstvo. Uvjeren sam da vrijeme takve politike i takvog nacionalnog vodstva dolazi”, ističe Grmoja.

Foto: Hina