Nikola Grmoja: Ministar Grlić Radman stao u zaštitu uhićenih “posvojitelja” koje se tereti za moguću trgovinu djecom

Nikola Grmoja: Ministar Grlić Radman stao u zaštitu uhićenih “posvojitelja” koje se tereti za moguću trgovinu djecom

Zastupnik Nikola Grmoja traži od Gordana Grlića Radmana da pojasni ulogu Ministarstva vanjskih poslova u izdavanju putovnica za “posvojenu ” djecu iz Afrike.

“Danas glavni zaštitnik korupcije u našim veleposlanstvima ministar Gordan Grlić Radman staje u zaštitu uhićenih hrvatskih državljana u Zambiji od kojih su neki aktivni političari iz platforme Možemo, a koje se tereti za moguću trgovinu ljudima odnosno djecom.

Moguće je da ih Gordan Grlić Radman uzima u zaštitu jer su osobe iz njegova Ministarstva vanjskih poslova povezane s izdavanjem putovnica ili putnih listova za četvero djece iz Zambije. Ne bi mu bilo prvi put da prikriva korupciju i nečasne radnje. U tome se uvježbava već godinama.

Temeljno pitanje je na koji bi pošteni mediji i novinari, a ne aktivisti, trebali naći odgovor je kako se zovu službene osobe koje su sudjelovale u izdavanju putovnica ili putnih listova za četvero djece, a posebice u izdavanju putnih dokumenata za ono dvoje djece čiji “posvojitelji” nisu niti upisani u registar posvojitelja RH.

Kako bi pomogao medijima i novinarima kojima je stalo do istine, evo tri pitanja koja bi trebalo postaviti:

1. Gdje su podneseni zahtjevi za izdavanje putnih isprava – i gdje su uručeni dokumenti za djecu (hrvatski rodni listovi, domovnice i putne isprave?

2. Na temelju kojih dokumenata su podneseni zahtjevi za dokumente za djecu (posebno u slučaju dva para posvojitelja koji nisu u registru posvojitelja u RH) ?3. Tko (ime i prezime!) je zaprimio zahtjeve za izdavanje dokumenata i tko (ime i prezime!) je izdao dokumente”, ističe Nikola Grmoja

Foto: Hina