Nikola Grmoja: Ponovno je lagala. A znala je što piše u porukama

Nikola Grmoja: Ponovno je lagala. A znala je što piše u porukama

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja oglasio se sinoć vezano uz najnovije poruke koje su procurile u medije, a koje kompromitiraju Zlatu Hrvoj-Šipek. Grmoja poručuje – opet je uhvaćena u laži.

“Glavna državna odvjetnica odavno je izgubila bilo kakav kredibilitet, još otkako je razotkrivena kako je od OLAF-a protuzakonito skrivala dokumente i time Plenkovićevu miljenicu Gabi kao počiniteljicu kaznenog djela štititila da ne bude otkrivena i uhićena”, napisao je Nikola Grmoja na Facebooku pa nastavio:

“Osim toga prije 14 mjeseci lagala je i Sabor i hrvatsku javnost jer je na moje pitanje odgovorila kako izvješće iz srpnja 2020. o predmetu Žalac nije vidjela, iako je nadzorom otkriveno da je bila obaviještena o tom predmetu upravo u srpnju 2020. Večeras je Danas RTL televizije objavio poruke između Zlate Hrvoj-Šipek i Josipe Rimac iz kojih je jasno kako sam i jučer ponovo uhvatio glavnu državnu odvjetnicu u laži.”

Podsjetio je da je Hrvoj-Šipek eksplicitno pitao je li komunicirala s Josipom Rimac oko vjetrolektrana, na što je ona odgovorila negativno, javlja N1.

“Rekla je da je s njom komunicirala davno kad je Rimac bila gradonačelnica Knina iako poruke pokazuju da su komunicirale i 2018. i 2019. Zašto je to u četvrtak Zlata Hrvoj Šipek zanijekala stvarno ne znam, posebno jer je očito da se te poruke nalaze u mobitelu Josipe Rimac odnosno u spisu vezanom uz Rimac”, napisao je Grmoja dodajući da je malo vjerojatno da glavna državna odvjetnica ne zna da je i njeno dopisivanje s Rimac dio tog spisa.

“Moguće je da se potpuno pogubila jer ju je Plenković zadržao na položaju glavne državne odvjetnice i to nakon što je prekršila Uredbu EU kako bi pomogla Plenkoviću u zataškavanju prijevara s kojima su povlašteni pojedinci bliski premijeru prisvajali novac hrvatskih i europskih građana. A njen položaj je postao još teži nakon što su u javnost iscurile poruke koje pokazuju da bi DORH morao procesuirati Plenkovićeve najbliže suradnike, a možda i njega samog. Izgleda da će Rimac i Žalac postati Scila i Haribda i Andreja Plenkovića i Zlate Hrvoj Šipek”, zaključuje Grmoja.

Foto: Hina