Nino Raspudić objasnio kako je uslikan kao rabijatni ljevičar: HDZ mi podmeće Che Guevaru, Chomskog i palestinku

Nino Raspudić objasnio kako je uslikan kao rabijatni ljevičar: HDZ mi podmeće Che Guevaru, Chomskog i palestinku
Nezavisni kandidat na listi Mosta Nino Raspudić nastavio je svoju intenzivnu predizbornu turneju po medijima gostovanjem u Intervjuu tjedna Radija 101. Istaknuo je da će se u kampanji zalagati za ono što u javnosti govori i piše, naveo ključan uvjet za potporu budućoj vlasti ako bude izabran u Sabor, a progovorio je i o fotografiji iz 2009., na kojoj karikira ljevičarskog studenta

Raspudić je ustvrdio da je njegova kampanja ‘inteligentna i skromna’ te kako ni od koga nije uzeo ni kune donacije, već da cijelu kampanju financira Most od sredstava dodijeljenih u sklopu parlamentarne raspodjele, javlja Tportal.

Na pitanje koga će podržati u pokušaju da formira većinu u Saboru, Raspudić je istaknuo da to nikako neće biti HDZ. ‘Plenković i nitko iz njegove klike neće dobiti moju ruku, oni su me i natjerali da uđem u političku borbu. Moje povjerenje dobit će netko tko će biti na liniji vrijednosti i političkog okvira koje promičem. Uvjet za bilo kakvu potporu je raspisivanje referenduma o promjeni izbornog zakona. Podsjećam da je prljavi posao za Plenkovića oko krađe referenduma odradio Kuščević i gospođa Rimac, za koje vidimo gdje su sad’, konstatirao je Raspudić.

Nakon što mu je voditelj Mislav Miličević pustio pjesmu ‘Ne može’ Vojka V, sa stihom ‘Raspudić vadi i udara zid’, upitao ga je li ikad išao glavom kroz zid, na što mu je Raspudić odgovorio da to uvijek čini, pa i sada, izlaskom na izbore.

Upitan da prokomentira fotografiju koja se posljednjih dana učestalo dijeli po društvenim mrežama, na kojoj se nalazi odjeven u stereotipni ljevičarski outfit – marama palestinka i kapa u stilu Che Guevare – prisjetio se tog događaja iz vremena blokade Filozofskog fakulteta: ‘Nino Raspudić 2009. je protiv blokade i protiv te jeftine demagogije. Probijam autom blokadu, uspijevam parkirati na parkingu, proglašavam plenum prve godine talijanistike… pozovu me na tribinu kao protivnika blokade i obučem se kao rabijatni ljevičar, student sociologije, uzmem kapu Che Guevara i knjigu Noama Chomskog. Nešto što je bila zezancija oni sad objavljuju kao normalan outfit. To pokazuje HDZ-ovu propagandu – oni koji uzimaju stotine milijuna sad meni podmeću’, rekao je Raspudić,prenosi Tportal.

Screenshot

Facebook Comments