Nino Raspudić oštro protiv Pupovca i Plenkovića: Neće dobiti moju ruku u Saboru

Nino Raspudić oštro protiv Pupovca i Plenkovića: Neće dobiti moju ruku u Saboru

Gost Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 je književnik i filozof Nino Raspudić.

Najava njegovog gostovanja objavljena je na Facebook stranici Nedjeljom u 2 te je doživjela brojne reakcije. Predstojeći izbori i njegov politički angažman samo su neke od tema o kojima će razgovarati.

Stanković je Raspudića najavio porukom: “Od Ferala, Bruce Leeja i Marka Grubnića do Filozofskog, Večernjeg lista i Željke Markić. NINO RASPUDIĆ NU2”. Naime, supruga Nine Raspudića – Marija Selak Raspudić objavila je kandidaturu na parlamentarnim izborima te će se kao nezavisna kandidatkinja naći na listi Mosta.

– Tjednima se špekulira idem li na izbore i ulazim li u politiku. Evo na početku eksluzive – ulazim, rekao je Raspudić. Na Stankovićevo pitanje ide li na izbore na listi Mosta, odgovorio je potvrdno. – Idem na izbore kao neovisan kandidat na listi Mosta, dodao je. – Most nezavisnih lista se profilirao u smjeru koji je meni blizak, ima ideju da se neovisni kandidiraju unutar zajedničkog okvira, rekao je Raspudić i dodao da će nositi listu u jednoj od zagrebačkih jedinica. – Ne znam još u kojoj jer lovim Jandrokovića.

Ono zašto ulazim sada na izbore je budućnost i pozitiva, neki drugi govori. Dodao je i da više ne želi biti ‘idiot’ koji boravi u svom zatvorenom prostoru i dopušta da mu drugi određuju svijet u kojemu živi. Na pitanje zašto bi prosječan birač u Zagrebu trebao glasati upravo za njega, Raspudić je rekao kako je demokratski deficit gorući problem kojeg treba riješavati. – EU je prestala postojati, gospodarstvo je onemogućeno, ne možete voditi kafić ako nemate veze u HDZ-u. Sistem te tjera u sivu zonu. Klijentelizam je ogromni problem, rekao je. – Ono od čega treba krenuti je pravosuđe, istaknuo je Raspudić. – Ja idem na pobjedu, barem u svojoj izbornoj jedinici. Stanković ga je pitao i o njegovoj supruzi i njezinom angažmanu u politici. – Gospođa Marija Selak će također biti nositeljica, ne bih tu miješao supružništvo, dodao je Raspudić, prenosi Večernji list.

Raspudić je dodao i da će svi podnijeti teret krize jer su izgubljena dva mjeseca ekonomskih tokova. Dodao je i kako to ne znači da će turistička sezona biti loša. – Treba razmišljati optimistično, ali do krize će svakako doći, rekao je. Raspudić se dotakao i Milorada Pupovca te rekao da je Pupovac jedna figura koja stalno nabija moralne tegobe. – Nije moguće da ću s njim koalirati, to mogu odmah reći.

Također, dodao je da ne dijeli političke vrijednosti sa SDP-om. – Milanović je potpuno promijenio politiku i trenutno se razilazimo. Stanković ga je upitao zašto nikada nije bio u emisiji Velimira Bujanca. – Jako me peklo gaženje političkih prava Hrvata u BiH, Bujanec je bošnjačkim lobistima dao prostora u emisiji. To mu zamjeram, nemam zašto gostovati u njegovoj emisiji.

Kako kaže, Vlada Andreja Plenkovića napravila je jako loše stvari i naglasio da neće dignuti ruku za njegovu Vladu.

– Problem je što je HDZ na različite načine uspijevao pokupiti veći dio biračkog tijela. Raspudić je rekao i kako iza stožera paralelno djeluje jedan politički PR i da HDZ želi što prije ‘nagurati’ izbore. – Moja primanja su bila veća do sada, s plaćom na Filozofskom fakultetu i kolumnama. Mi nismo gladuši, mi smo situirani ljudi koji su siti svega što se događa. Ja ostajem bez dijela prihoda koje mi je omogućavala kolumna.

‘Hrvatska se budi’ slogan je naše nove kampanje, rekao je Raspudić i pozvao sve građane da se priključe.

Facebook Comments