Nino Raspudić otkrio zašto su ga pogodile izjave Grbina, Pupovca i Ivane Kekin: To je lešinarenje i parazitiranje na mrtvima

Nino Raspudić otkrio zašto su ga pogodile izjave Grbina, Pupovca i Ivane Kekin: To je  lešinarenje i parazitiranje na mrtvima

Nino Raspudić razgovarao je s reporterom N1 televizije o prikupljanju potpisa za referendum. “Prikupljanje potpisa ide dobro, ali važno je još danas i sutra dati maksimum. Jako loše je vrijeme bilo, mi nismo birali doba godine kada će se ovo događati. Od prvih pet dana, četiri je bila kiša u većini Hrvatske, ali volonteri se zbilja trude, smrzavaju se na štandovma. Pozivam građane, s današnjim danom još nemamo sve potpise, ali smo jako blizu, ako zapnemo još danas i sutra, pozivam sve, imat ćemo taj broj”, rekao je na početku.

“Nisam Grbinu rekao nijednu ružnu riječ”

Istaknuo je i da neće biti pljuska građana Mostu ako ne prikupe dovoljno potpisa. Ponovno se osvrnuo i na situaciju s Peđom Grbinom u Saboru.

“Nikad nikog nisam tukao, ono što je dio medija izvještavao je sramotno, to je izvrtanje činjenica. Sramotne su izjave Grbina, Pupovca i Kekin, da vam netko lijepi na čelo 11.000 mrtvih je ispod svake razine, to je političko lešinarenje i parazitiranje na mrtvima.

Nije izgledalo kao da ćemo se potući, bio sam na 2 metra od kolege Grbina, nisam mu rekao niti jednu ružnu riječ i nisam mu se unosio u lice. Radilo se o tome da je on rekao da mi parazitiramo na mrtvima što je monstruozna optužba. Ja ne znam je li on predugo u politici pa je postao debelokožac, ali to je izjava od koje se svakom normalnom stisne želudac”.

Hoće li oni pozvati građane na cijepjenje?

“To se pretvorilo u estradizaciju i šprdanje sa strukom. Neki dan Plenković tretira doktoricu Markotić kao da je neka hostesa pa kaže: ‘Sad ću je pozvati da vodi Raspudića po covid odjelu’ gdje ne mogu ni članovi obitelji pristupiti. Struka je u startu degradirana od strane HDZ-a, proces ne vodi ministar zdravstva nego policije, konačno smo dobili sastav stožera pa vidimo da su u njemu samo dva liječnika, čime se pokazuje da je i stožer potpuno nestručan”, kaže.

“Oni parazitiraju na tuđoj smrti”

Osvrnuo se i na Grmojinu izjavu da su sve okrenuli protiv sebe:

“Mediji su izrezali rečenicu koju mu Selak Raspudić rekla, a to je: ‘Nismo, vidiš da su ovo sve napravili u dogovoru’. Selak Raspudić se ustala i rekla da je skandalozno da se nas u Saboru optužuje da parazitiraju na mrtvima.

U ovom slučaju oni parazitiraju na tuđoj smrti jer za to optužuju one koji s time nemaju nikakve veze i koji ne upravljaju procesima, umjesto da kritiziraju HDZ i stožer. Pokazalo se da smo mi jedina oporba po ovom pitanju, a da su oni političke kukavice i neradnici”, govori.

Ponovio je i da građani po pitanju cijepljenja, odnosno vlastitog zdravlja, trebaju slušati svoje liječnike, a ne političare i pjevačice. Zaključio je na početku i da nemaju veze s prosvjedima već da su samo došli na onaj veliki na trgu jer su htjeli čuti što ljudi misle i jer je bio najavljen kao prosvjed protiv covid-potvrda.