Raspudić: Plenkovićev i Jandrokovićev HDZ s Tuđmanovim HDZ-om ima jednako veze kao i Beljakov HSS s HSS-om Stjepana Radića. Nikakve!

Raspudić: Plenkovićev i Jandrokovićev HDZ s Tuđmanovim HDZ-om ima jednako veze kao i Beljakov HSS s HSS-om Stjepana Radića. Nikakve!

Nino  Raspudić pozvao je birače da  konačno dokinu  duopol HDZ-a i SDP-a. Posebno je napao  “Jandrokovićev i Plenkovićev HDZ” koji nemaju veze s Tuđmanovim HDZ-om. Raspudićev post prenosimo u cijelosti.

“Ljudi, naizgled paradoksalno, istovremeno i priželjkuju promjenu i boje je se.Govori se o žuđenom trećem putu, no prava je istina da u Hrvatskoj nikada nije ponuđen ni drugi. Ovo je drugi put, alternativa HDZSPD duopolu koji čini sve ne bi li zacementirao postojeće stanje.

Dio birača se boji promjene jer robuje navici. Jedna zagrebačka gospođa je unuku na pitanje – zar ćeš opet, unatoč svemu za HDZ? A
Istanbulska, krađa referenduma, Pupovac, HNS, afere?, odgovorila – sve to ja znam, ali držim se one – jedan frizer i jedna stranka.

No to više nije ta stranka! Današnji, Plenkovićev i Jandrokovićev HDZ s Tuđmanovim HDZ-om ima jednako veze kao i Beljakov HSS s HSS-omStjepana Radića. Nikakve!

Jedni su, uza sve pogreške, stvarali državu, a ovi je razgrađuju, dokidajući i posljednje elemente njenog suvereniteta. Kako samo olako govore o samorazumljivosti uvođenja eura, koje bi bolje bilo nazvati „ukidanje kune“, posljednjeg instrumenta monetarne politike!

Kako su samo mali i poslušni pred svakim trećerazrednim briselskim birokratom! Kako bezočno gaze i ignoriraju referendumom izraženu volju naroda, a narod je nositelj suvereniteta, on iz njega proizlazi i njemu pripada.

Iskoristimo ovaj izborni prozor, koliko god sužen bio, za iskazivanje te suverene volje. Recimo im što ih spada”, piše Raspudić.

Foto: Edvard Šušak/Hina