Njemački zastupnik Ahmetović žestoko udario na ravnopravnost Hrvata u BiH: Koncept konstitutivnih naroda je propao

Njemački zastupnik Ahmetović žestoko udario na ravnopravnost Hrvata u BiH: Koncept konstitutivnih naroda je propao

Koncept konstitutivnih naroda je propao, poručio je zastupnik SPD-a u Bundestagu i izvjestitelj te stranke za Zapadni Balkan u Odboru za vanjsku politiku njemačkog parlamenta Adis Ahmetović tijekom današnje rasprave o Rezoluciji o Bosni i Hercegovini u Bundestagu .

“Čovjek mnogo toga gradi, ali nema ničeg vrijednijeg od mostova”, počeo je svoj govor citatom nobelovca Ive Andrića.

“Uvijek je važno graditi mostove, a temelj je naš demokratski poredak. BiH želi konstrukciju na slobodi, blagostanju i stabilnosti. Zbog toga je ovaj zahtjev važan za osiguranje budućnosti ove mlade demokracije. Sadržaj zahtjeva izazvao je diskusiju, imali smo napade koji su bili rasistički, ali to je signal da smo pogodili. Naš zahtjev ima 22 točke. Želimo se vratiti u misiju Althea, želimo spriječiti nastajanje trećeg entiteta. Želimo osigurati suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Koncept konstitutivnih naroda je propao. Moramo imati jedan glas za sve u BiH. Mora vrijediti jednakost za sve. Moramo podržati BiH na putu ka EU,” kazao je Ahmetović.

Možda će vas zanimati: Kovač poručio nadobudnom Ahmetoviću: On poziva na rušenje ustava BiH, to je protuustavno i protudržavno djelovanje

Foto: Hina