Nogalo o izboru novog ravnatelja bolnice Srebrnjak: Ovo je sramota Hrvatske

Nogalo o izboru novog ravnatelja bolnice Srebrnjak: Ovo je sramota Hrvatske

Prim. dr. sc. Darko Richter, dr. med., novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Richtera je izabralo Upravno vijeće bolnice s četiri od mogućih šest glasova. 

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak prof. dr. sc. Sanja Kolaček rekla je da je na natječaj pristiglo šest prijava te je Upravno vijeće u prošli utorak razgovaralo sa svih šest kandidata.

Dodala je da je kandidat koji je dobio najviše glasova, odnosno morao je dobiti apsolutnu većinu, dakle, četiri glasa, doc. Darko Richter, javlja HRT.  

Rekla je da je Richter bio najbolji kandidat. Kolaček je naglasila da se izuzela iz postupka izbora, pa tako i glasanja, zbog moguće percepcije javnosti da je u sukobu interesa.

Naime, Kolaček je u kumskoj vezi s Richterovom kćeri, a svoj glas dala je drugom kandidatu.

Novi ravnatelj bit će inauguriran na sjednici Upravnog vijeća za sedam dana, kada će biti razriješena sadašnja v.d. ravnatelja Duška Markov Glavaš.

Nogalo: Ovo je sumrak morala, sumrak pravde

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak te jedan od kandidata za novog ravnatelja, začetnik projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu, koji je nakon sudskog procesa vraćen na posao u bolnicu, Boro Nogalo, rekao je kako je izbor novog ravnatelja još jedan atentat na DB Srebrnjak te da oko izbora novog ravnatelja postoji i sukob interesa.

– Ovo je sramota Hrvatske, ovog Upravnog vijeća. Ne znam je li Tomašević bio involviran u ovu priču, ali ovo je sumrak morala, sumrak pravde. Da jedan umirovljenik dođe spašavati Dječju bolnicu Srebrnjak, nešto je nedopustivo, poručio je.

Nogalo je naglasio da je bolnica u katastrofalnom financijskom stanju te da joj treba ozbiljan preustroj. 

Na natječaj su se, osim Bore Nogala, javili ekonomist Saša Lamza, anesteziologinja Ada Barić Grgurević, pedijatar iz bolnice u Klaićevoj Ivan Pavić, umirovljeni pedijatar iz KBC-a Zagreb Darko Richter i pedijatrica Mirjana Turkalj.

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini. Radio je na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća. Po jedan glas dobili su kandidati Ivan Pavić i Mirjana Turkalj.

Foto: Hina

Facebook Comments