NOVA BLAMAŽA: Dezorjentirani Joe Biden se zabio u brazilsku zastavu, održao nepovezan govor, zaboravio se rukovati…

NOVA BLAMAŽA: Dezorjentirani Joe Biden se zabio u brazilsku zastavu, održao nepovezan govor, zaboravio se rukovati…

Joe Biden (80) je odlutao s UN-ove pozornice bez rukovanja s brazilskim predsjednikom Luizom Inácijem Lula da Silvom nakon govora dvojice predsjednika.

Lula (77) bio je vidno iziritiran nakon što je zajedno s američkim predsjednikom govorio o nastojanjima da se poboljšaju prava radnika u obje zemlje.

Diplomatski sastanak je odmah na početku bio obilježen poteškoćama jer se Biden dolazeći na pozornicu prvo zabio u brazilsku zastavu, a na kraju se, odlazeći s pozornice, zaboravio rukovati sa svojim južnoameričkim kolegom.

Biden je održao pomalo nepovezan govor o ‘ekonomskoj viziji prema kojoj bi ekonomiju trebalo graditi od sredine prema van i odozdo prema gore, a ne odozgo prema dolje‘ dok je Lula sve to u čudu promatrao i slušao, javlja Jutarnji list.

Dok je govorio predsjednik Brazila, Biden je petljao sa svojim slušalicama preko kojih je slušao prijevod Lulinog govora.

‘Čujete li me, predsjedniče Biden? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD‘, kazao je Lula na početku svog izlaganja.

‘Predsjedniče Biden, čujete li me?‘, pitao je iznervirani Lula ponovno. ‘Čujete me? U redu, dobro.‘

Dvojici predsjednika na pozornici se nakon toga pridružio generalni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo, a kad su izlaganja bila gotova, Biden se rukovao samo s njim, a brazilskog predsjednika zaboravio.

Lula je na sve odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice.

Foto: Hina