Nove nevolje za premijera. Grmoja objavio sudski zahtjev za skidanje imuniteta Grlić Radmanu zbog korupcije u veleposlanstvima

Nove nevolje za premijera. Grmoja objavio sudski zahtjev za skidanje imuniteta Grlić Radmanu zbog korupcije u veleposlanstvima

Mostov Nikola Grmoja objavio je na Facebooku da je sa Županijskog suda u Zagrebu stigao zahtjev suda za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu zbog korupcije u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u.

Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao ‘reliktom prošlosti’ čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana.

Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Izvor: Facebook

Foto: Hina