Novinar Boris Mišević poručio vlastodršcima: Nemojte plašiti ljude da neće moći kupiti Čokolino djetetu

Novinar Boris Mišević poručio  vlastodršcima: Nemojte plašiti ljude da neće moći kupiti Čokolino djetetu

Poznati novinar Boris Mišević komentirao je najavu uvođenja covid potvrda za ulazak u šoping centre.

“Ljude se drži u neizvjesnosti, napetosti i nesigurnosti. Igra se s njihovom sudbinom. Politički se spina, hoće li ih netko pustiti u trgovinu da djetetu kupe Čokolino ili će im bahati zaštitar reći da ne mogu, jer nemaju neki ausvajs.

Vlada je tu da donosi hrabre i mudre odluke u interesu naroda. A ne da ga drži u kalkulacijskoj neizvjesnosti s pričom “pratit ćemo pa ćemo vidjeti što ćemo” Gospodo znate sve. Skoro 2 godine je prošlo. Znate koliko je virus opasan, odnosno koliko nije. Znate da je za većinu ljudi on poput obične gripe.

Za neke i puno slabiji. Znate što možete očekivati. Nema nikakve apokalipse. Prestanite više plašiti ljude. Moramo živjeti s Covidom kao i sa svim drugim bolestima. Ugledajte se na mnoge razumne države. Ukinite sve mjere. Prestanite diskriminirati ljude covid potvrdama.

Neke zemlje su ih čak zakonom zabranile. Vratite ljudima nadu, jer ovako više ne ide. Ukinite mjere i tretirajte Covid poput gripe u smislu zdravstvene zaštite. To je jedini način. Nema alternative i vi to znate”, ističe Mišević.

Foto: Hina