Novinar HRT-a došao sa šljivom i slomljenom rukom: Kolegama prodajem priču da sam se bavio istraživačkim novinarstvom

Novinar HRT-a došao sa šljivom i slomljenom rukom: Kolegama prodajem priču da sam se bavio istraživačkim novinarstvom

Mladi novinar HTV-a Marko Percan osvojio je Nagradu ‘Joško Martinović’ za najbolju TV reportažu ‘Ne cajkama’, a njegovo je javljanje u emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska’ gdje se javio s flasterom na glavi i modricom na oku, zabrinulo je mnoge

U emisiju se javio sa slomljenom rukom i modricama na glavi, no voditeljima Doris Pinčić i Davoru Meštroviću ispričao je što se zapravo dogodilo.

‘Nadam se da se gledatelji nisu preplašili kad su me vidjeli, a s obzirom da je tema ‘ne cajkama’, mogu reći da sam nastradao u narodnjačkom klubu. Kolegama prodajem priču da sam se bavio istraživačkim novinarstvom. Evo, vidiš kako završi novinar kad se bavi istraživačkim novinarstvom. Evo, da ne misle gledatelji da ih zezam, na godišnjem sam pao dok sam čistio barku. Vjerovao ili ne, trenutak nepažnje je dovoljan da padnes s 2 i pol metra na glavu’, rekao je Marko.

Inače, kako je objavio HRT, Marko ima slomljenu ruku na dva dijela, natučen je te na glavi ima modrice.

O svojoj nagrađivanoj reportaži kaže kako je ta tema vrlo kompleksna.

‘Napravio sam cijelu priču oko toga konteksta zabrane tog koncerta. Ono što moram reći, nekima bi se mogla tema učiniti banalnom, narodnjaci, cajke, glazba. Međutim, kako sam u tom prilogu iztematizirao sam sadržaj tih tekstova i što to zapravo slušaju djeca od 12,13 i 14 godina, pa kada se uzmu u obzir ovi recentni događaji u Srbiji, onda bih zaključio da tema uopće nije banalna, nego je izuzetno kompleksna i zapravo je teško da je obradi samo novinar. Ima tu posla za sociologe i psihologe. Zaista jedna kompleksna tema kojoj se može iz različitih kutova pristupiti’, rekao je M. Percan za HRT koji je svoju nagradu primio na obilježavanju Dana HRT-a koji se obilježava danas, 15. svibnja.

Dodao je i da mu nagrada puno znači te da mu je velika čast te se zahvalio žiriju i svim dragim kolegama iz Pule.

Foto: Screenshot/HRT