Novinar prijavio napad: Prvo su me okružili pa počeli vrijeđati. Zatime me jedan pljune, drugi me pokušava udariti nogom

Novinar prijavio napad: Prvo su me okružili pa počeli vrijeđati. Zatime me jedan pljune, drugi me pokušava udariti nogom

Zadarski novinar Hrvoje Bajlo prijavio je policiji da su ga napali “navijači”. Detaljno je opisao što je doživio u jednom zadarskom kafiću.

“Prijetnje i napad na mene kao novinara isključivo i jedino zbog mog novinarskog rada Dođem s frendovima na piće. Sjednemo u miru na terasu kavane.

U nikoga se ne diramo i onda krene ekipica od njih 6 – 7 “navijača” vrijeđati i prijetiti. Prvo nas okruže i počnu mi nakon toga jebati “mater komunističku, sdpovsku” i slično. Jedan me pljune, drugi me pokuša udariti nogom. Treći mi izgovara adresu stanovanja i lokacije kojima hodam, prijeti mi da će me izbosti nožem i “narkomanskim iglama” i govori mi da samo nastavim pisati ono što pišem iako nitko ne govori konkretno o čemu se radi. Tek jedan iz daljine dovikuje da sam antiHrvat.

Četvrti ovoga od ranije drži da me ne odvali nogom. Obojica padaju na pod. Sjedim i dalje jer nemam gdje. Ni ja ni frend mi i ostala 2 poznanika koja su bila s nama. Spominje se Hrvatsvo, komunizan i domoljublje stalno. Mislim da sanjam. Peti mi opet psuje komunističku lozu do 9. koljena iako nikad nitko moj nije bio u partij. Spominju mi sakaćenje i slične gadarije. A nisam rekao. Samo jedan se istakao iz grupice i rekao da mu frendovi “nisu u redu” i da “podržava moj novinarski radi”. On je ostao do dolaska policije.

Došla je policija, oni su odšetali u miru, a ja otišao u postaju sve prijaviti.

Ps. Ovo ljeto prijavio sam Borisa Marina, pravomoćno osuđenog lika koji osuđen jer je i ranije prijetio novinaru. Prijavio sam i drugog bivšeg vođu navijača koji mi je također prijetio i koji je huškao na mene istu tu grupicu momaka.

Dakle, i Borisa Marina i Marka Butića Butu. Rezultat njihovog huškanja tih mulaca očituje se večeras kroz napad i prijetnje koji sam mjesecima izložen. Očito netko nije dovoljno ozbiljno radio svoj posao kada moje moje prijave nije shvati dovoljno ozbiljno? Sad je 2 sata i 52 minute ujutro. Živjeka Hrvacka”, ističe Hrvoje Bajlo.

Na slici: Novinar Hrvoje Bajlo

Foto: Facebook