Novinar u kupe, a Plenković u špade. Pitao ga o odgovornosti Ante Sanadera, a šef HDZ-a se raspričao o nebitnim stvarima

Novinar u kupe, a Plenković u špade. Pitao ga o odgovornosti Ante Sanadera, a šef HDZ-a se raspričao o nebitnim stvarima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, svečano otvarajući prostore novog zdravstvenog objekta u Solinu,osvrnuo se i na političku situaciju u Splitu.

Postoji li prijedlog ili možda funkcija za donedavnog HDZ-ova kandidata za splitskoga gradonačelnika Zorana Đogaša.

– Zoran Đogaš je profesor, ugledan čovjek koji će sam odlučiti hoće li preuzeti mandat u Gradskom vijeću. Koliko sam čuo, navodno se sprema konstituiranje novog Gradskog vijeća Splita do kraja srpnja, na njemu je da odluči ako želi uzeti mandat, a mislim da bi to i radi birača koji su mu poklonili povjerenje bio dobar potez. Ako planira nešto drugo, to je na njemu da odluči. Meni bi bilo drago da se angažira – zaključio je Plenković, javlja Slobodna Dalmacija.

Što misli o odnosima unutar Gradskog odbora HDZ-a, nakon odlaska predsjednika im.

– Što se tiče splitskog HDZ-a održan je sastanak na kojem je bio glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i dužnosnici HDZ-a ovdje u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u Gradskoj organizaciji HDZ-a Splita. Nakon što su čelnici Gradskog odbora podnijeli ostavke nakon lokalnih izbora, dogovor je da svojevrsni v.d. predsjednika bude Tomislav Gojo, a da se aktivno u ovoj pripremi za kotarske izbore koji su najavljeni početkom rujna uključe svi čelnici temeljnih organizacija i na taj način da stranka bude pripravna za te izbore, a nakon toga će se donositi druge odluke vezano za konsolidiranje stanja HDZ-a u Splitu – odgovorio je premijer na što su ga novinari pitali ima li već ideju tko bi mogao preuzeti HDZ u Splitu i ima li svoga favorita.

– Mislim da je najbolje da se čelnici biraju odozdo prema gore, imaju sada zadaću da odrade ove izbore i nakon toga će u demokratskom procesu odlučiti tko će voditi HDZ Splita – odgovorio je Plenković, a na pitanje koja je odgovornost Ante Sanadera vezana za lokalne izbore u Splitu je nadalje kazao:

Lokalni izbori u Splitu su bili isprovocirani od vlasti koja je bila na vlasti. HDZ je prije ovih izbora lani imao devet vijećnika, sada ih ima osam, ponovno je bio u drugom krugu, prema tome situacija je, manje, više u postotku identična kao i lani – naveo je premijer.