O aferi “Ferrari” oglasio se i Mario Radić: Otkrio je i tko je angažirao vozača s kriminalnim dosjeom

O aferi “Ferrari” oglasio se i Mario Radić: Otkrio je i tko je angažirao vozača s kriminalnim dosjeom

“Apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno što se Stjepo Bartulica našao u društvu u kojem se našao u izbornoj noći i vozio u Ferrariju. Iako je meni objašnjeno da ni on sam nije bio svjetsan s kime se vozi, ova situacija se ne može braniti i vrh DP-a je u tom smislu jedinstven,” rekao je Jutarnjem listu Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a na temu vožnje njihovog novoizabranog eurozastupnika Stjepe Bartulice u Ferrariju i s ljudima s policijskim dosjeima i presudama za ozbiljna kaznena djela.

Podsjetimo, danas je Ivan Penava, predsjednik DP-a jasno i nedvosmisleno osudio Bartuličino ponašanje te istaknuo kako od njega očekuje javnu ispriku. Odgovarajući na pitanje novinarke Z1 televizije na koga je konkretno mislio kada je govorio o tome da ih netko možda namjerno sabotira, predsjednik DP-a je rekao:

“Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini … Tako da pozdravite ekipu!”, rekao je Penava očito, piše Jutarnji list, aludirajući da iza svega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, ali i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić koji je rado viđen gost u Bujančevoj emisiji.

“Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u Vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici. Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja”, istaknuo je Radić za Jutarnji.

S Bartulicom, veli, nije uspio razgovarati.

“Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No, to naravno nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje”, poručio je Radić.

Foto: Hina